15. oktober 2019
Åben Skole er meget personbårent. Der skal strammes op, så alle elever for lige muligheder, siger  Nikolaj W. Reichel. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Åben Skole er meget personbårent. Der skal strammes op, så alle elever for lige muligheder, siger Nikolaj W. Reichel. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åben Skole skal være lige for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åben Skole skal være lige for alle
Vordingborg - 17. maj 2019 kl. 05:40
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle folkeskoleelever skal have lige muligheder for at få styrket deres kundskaber gennem Åben Skole. Derfor har Udvalget for Børn, Unge og Familie samt Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid strammet op på retningslinjerne for Åben Skole. Fremover skal være hver klasse hvert skoleår gennemgå minimum ét Åben Skole-forløb ud fra vejledende temaer.

- Som det er nu, er Åben Skole meget baseret på den enkelte lærers initiativ. Er en klasse uheldig at have mange vikartimer eller skiftende lærere, er der større risiko for, at eleverne ikke kommer uden for klasselokalets fire vægge, fortæller Nikolaj W. Reichel (S), formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie.

Foruden obligatoriske temaer kommer der de vejledende temaer Natur og Vand (0.-6. klasse), Kunst og Design (2.-5. klasse), Scenekunst og Film (3.-9. klasse), Bevægelse og Sundhed (4.-6. klasse), Erhverv og Håndværk (4.-9. klasse), Science og Teknologi (5.-6. klasse) samt Samfund og Historie (8.-9. klasse).

Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid finansierer en væsentlig del af Åben Skole. Størst er »Pulje for kreativitet og idræt i den åbne skole« på 500.000 kroner. Den bliver gradvist reduceret, så den fra 2020 er på 290.000 kroner. Den skifter navn til »Foreningspulje til kultur og idræt i dagtilbud og folkeskoler«. Desuden bliver der sat loft på, hvem der kan søge og hvor meget.

Der bliver ikke færre penge, understreger Thorbjørn Kolbo (S), formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid. Blot flyttes nogle af pengene til musisk satsning og samarbejde med foreningerne.

Læs mere i Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk