19. oktober 2018
Det er et massivt byggeri, der er på vej til området ved stationen i Vordingborg. De mørke kasser er eksisterende bygninger, stationen ligger til venstre og karreen med biografen til højre. Lejerbo ønsker at bygge lige over for stationen. Illustration: Vordingborg Kommune
gallery icon

Se billedserie

Det er et massivt byggeri, der er på vej til området ved stationen i Vordingborg. De mørke kasser er eksisterende bygninger, stationen ligger til venstre og karreen med biografen til højre. Lejerbo ønsker at bygge lige over for stationen. Illustration: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 almene boliger på vej ved station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 almene boliger på vej ved station
Vordingborg - 08. januar 2018 kl. 06:00
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

69 millioner, hvoraf Vordingborg Kommune skal stille med 6,9 millioner og en kommunegaranti på forventelig omkring 40-48 millioner.

arrow Læs også: Butiksejere frygter »fredeliggørelse«

Det er de foreløbige planer for en massiv investering i nye almene boliger i Vordingborg Kommune, som boligselskabet Lejerbo er på vej med, skriver Sjællandske.

Boligselskabet håber allerede i år at kunne gå i gang med byggeriet af de nye lejligheder, der skal kickstarte udviklingen af det nye stationsområde i starten af Algade.

Placeringen tæt ved stationen er nemlig oplagt, og der er brug for flere almene boliger i byen, lyder det fra boligselskabet.

Landsbyggefondens opgørelse over ledige almene boliger viser, at der kun har været enkelte ledige boliger i kommunen i løbet af 2017. Og boligselskaberne oplever stor efterspørgsel, forklarer Michael Keis, forretningsfører hos Lejerbo.

- Det er et helt oplagt projekt. Vi ser et klart behov for lejeboliger bynært og tæt på stationen, forklarer han.

Lejerbo har i dag 30 familieboliger og 50 ældreboliger ved Vintersbølle Strand. Derfor skal stationsområde-projektet også være med til at give Lejerbo en stærkere tilstedeværelse i kommunen.

- Vi vil gerne sprede os mere ud, så vi både dækker by og land, forklarer Michael Keis.

Han tør endnu ikke sætte et konkret tal på, hvor mange boliger der skal bygges i Vordingborg. Udgangspunktet er dog 3500 etagemetre, som svarer til cirka 40 lejligheder.

Dertil kommer Estate Invest, der ejer størstedelen af det nye område og som har planer for 40 nye lejligheder.

- Vi afventer den endelige vedtagelse af lokalplanen, før vi lægger os fast, men vi regner med, at det bliver i det leje, forklarer Michael Keis og tilføjer, at boligselskabet går efter grunden længst ud mod Marienbergvej og stationen.

Det mangler også endnu at blive lagt fast, om lejlighederne skal være almene familieboliger eller seniorbofællesskaber.

- Vi vil snakke nærmere om projektet med Estate Invest inden længe. Lokalplanen forventer vi på plads i februar eller marts, forklarer Michael Keis.

- Hvis alt går ve, kan vi være klar til byggestart i efteråret og med indflytning i efteråret 2019, tilføjer han.

Lokalplanen for det nye stationsområde er i høring frem til 7. februar. Den kan ses på www.vordingborg.dk under punktet høringer og annonceringer. Det skriver Sjællandske.

arrow Over 8000 bilister rammes af brolukningen
03. januar 2018 kl. 18:16 Opdateret: kl. 18:16
arrow Unges byudvikling mødte opbakning
30. april 2017 kl. 06:04 Opdateret: kl. 13:17
arrow Se den nye Næstvedvej
11. april 2017 kl. 08:50 Opdateret: kl. 20:09

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk