17. april 2021
De store smil, der var fremme, da Danmarks Borgcenter blev indviet, blegner måske nu. Her hilser Keld Møller Hansen på  Helle Tengstedt fra Danmarks Keramikmuseum i Middelfart.Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

De store smil, der var fremme, da Danmarks Borgcenter blev indviet, blegner måske nu. Her hilser Keld Møller Hansen på Helle Tengstedt fra Danmarks Keramikmuseum i Middelfart.Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 39 millioner fra feriefond kan lukke Danmarks Borgcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

39 millioner fra feriefond kan lukke Danmarks Borgcenter
Vordingborg - 06. april 2017 kl. 06:05
Af Nina Lise

Torsdag indvier kulturminister Mette Boch (LA) den nye særudstilling på Danmarks Borgcenter. Men når skåltalerne har bundfældet sig, risikerer museet at vågne op til en økonomisk øretæve.

Ud af de omkring 80 millioner kroner, det kostede at bygge Danmarks Borgcenter, kom 42,7 millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Af dem blev 39 millioner kroner givet som et rente- og afdragsfrit lån. De penge risikerer Museum Sydøstdanmark nu - ligesom omkring 30 andre museer og attraktioner i Danmark - at skulle betale tilbage.

- Havde vi vidst, at det kun var et lån, havde vi aldrig taget imod pengene, fastslår Keld Møller Hansen, direktør for Museum Sydøstdanmark.

Han forklarer, at Museum Sydøstdanmark - ligesom alle andre museer, der har modtaget rente- og afdragsfrie lån fra Arbejdsmarkedets Feriefond - troede, at der var tale om en donation.

Derfor står Arbejdsmarkedets Feriefond også på borgcentrets skilt med tak til donatorer.

- Det ville de ikke gøre, hvis det bare var et lån, siger Keld Møller Hansen, der dog hører politisk velvilje for at komme de berørte museer og attraktioner til undsætning.

- At museer og attraktioner skal betale 900 millioner kroner tilbage kan ikke have været tilsigtet. Derfor afventer vi, hvad der sker på Christiansborg.

- I yderste konsekvens kan det betyde, at vi om 23 år må lade borgcentret gå konkurs, tilføjer han.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk