21. august 2019
Det runde bord fra DR?s newsroom var centrum for begivenhederne på gulvet i DGI Huset Vordingborg. Her skulle udvalgte redaktører forholde sig til de dilemmaer, redaktionerne blev stillet overfor. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det runde bord fra DR?s newsroom var centrum for begivenhederne på gulvet i DGI Huset Vordingborg. Her skulle udvalgte redaktører forholde sig til de dilemmaer, redaktionerne blev stillet overfor. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2000 børn jagtede sandheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2000 børn jagtede sandheden
Opdateret 12. september 2018 kl. 18:51
Vordingborg - 12. september 2018 kl. 12:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En skole er truet af en bombe. En pige er - måske - taget som gidsel. Hvad nu?

Det var det dilemma, knap 2000 elever fra 8. til 10. klasse i Vordingborg Kommune og nabokommuner blev stillet overfor, da de onsdag deltog i DR's »I Sandhedenes Tjeneste«. Via quizzer skulle de stemme sig gennem vinklingen af en nyhed, der undervejs tog en uventet drejning. Målet var at lære de unge at forholde sig kritisk til nyhedsstrømmen, de med en smartphone i hånden selv er en del af.

- Det var mega fedt. De fik publikum med. Der var sat en masse muligheder op, så man blev fanget af det, lød det efter dagens første show fra vinderholdet, Mads Ørtoft Jensen, Halima Hosta, Natasja Christiansen, Lamia Aziz, Oscar Fanø og Gustav Kolbo fra 8.b på Gåsetårnskolen Afdeling Iselinge i Vordingborg. De vandt slik til klassen men var også opmærksomme på det faglige.

- Vi lærer hele tiden, at vi skal forholde os kritisk til vores kilder. Fremover vil vi nok tænke os om en ekstra gang, inden vi deler noget. Og noget vil vi måske slet ikke dele, siger de.

Værter på »I Sandhedens Tjeneste« var TV-Avisens Erkan Özden, P3 Nyhedernes Cecilie Lange og sportskommentator Henrik Liniger. Med sig i marken havde de Snapchat-journalist Lasse Winther, der hentede oplysninger hjem til redaktionerne. Det hele var en leg, og alle indslag var optaget på forhånd.

- For mig er det et idealistisk projekt om at gøre de unge mere bevidste. Det vigtigste er ikke, hvilken platform de får deres nyheder fra, men at de bliver oplyste, fortæller Erkan Özden, der erkender, at han med sine 40 år er en dinosaur i nyhedsstrømmen. TV-Avisen er blevet mere funky, men den er stadig klassisk og stærkt præget af, hvordan forgængerne gjorde.

- Ingen af os kan spå om, hvordan TV-Avisen ser ud om 30 år. Måske findes den ikke i samme form som nu. Alligevel har der med det fragmenterede mediebillede, vi ser i dag, aldrig været mere brug for en troværdig nyhedsdækning end nu, fastslår han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk