17. maj 2021
Hastighedsgrænsen på Farøbroerne er 157 km/timen, men det kunne 191 bilister ikke finde ud af. Foto: Lars Christensen
Hastighedsgrænsen på Farøbroerne er 157 km/timen, men det kunne 191 bilister ikke finde ud af. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 157 km/t over Farøbroerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

157 km/t over Farøbroerne
Vordingborg - 03. maj 2021 kl. 15:35
Af Claus Vilhelmsen

Blitzen blev brandvarm, da færdselspolitiet fredag kl. 14.37 - 19.40 stod placeret med en ATK-vogn det sædvanlige sted ved Sydmotorvejen på Farø.

Hastighedsgrænsen over begge broer er 90 km/t, men det har mange bilister fortsat svært ved at finde ud af, og der er sikker gevinst hver gang, ordensmagten stiller sig op netop der.

Denne gang var vinderen af det formel 1, som han må have troet, han deltog i, en person, som drønede lige ind i politiets hukommelsesbase med 157 km i timen. Præmien er en betinget frakendelse af kørekortet, så han skal op til en fornyet køreprøve for at beholde sit kørekort.

Det samme gælder for to andre, som også kørte alt for stærkt, og 16 bilister kørte mere end 30 procent over grænsen, så de får et klip i kortet.

191 bøder

Omkring hver 15. af de 2955, der kørte over broerne i tidsrummet, kørte mere end 90 km/timen, og selv når den beregnede usikkerhed på tre km/timen trækkes fra, må 191 chauffører indkassere en bøde.

Hastighedsgrænsen på 90 km/timen er sat så lavt, fordi der ikke er nødspor på broerne. Står trafikken stille f.eks. på grund af en ulykke, kan det gå rigtig galt, når en desperado forsøger at krydse broerne med 157 km/timen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk