22. oktober 2021
Rikke Olsen var sammen med 14 andre sundhedsansatte til stede i Mønshallerne. Der er en del at se til, fra modtagelse over registrering og vaccination til slut observation, når borgerne skal have de eftertragtede stik. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Rikke Olsen var sammen med 14 andre sundhedsansatte til stede i Mønshallerne. Der er en del at se til, fra modtagelse over registrering og vaccination til slut observation, når borgerne skal have de eftertragtede stik. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 120 borgere fik stikket i Mønshallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

120 borgere fik stikket i Mønshallen
Vordingborg - 12. april 2021 kl. 15:15
Af Lene C. Egeberg

Det gik efter planen, da Mønshallerne mandag åbnede i fire timer for borgere i gruppe 7, 8 og 9 som led i en landsdækkende stresstest af regionernes vaccinationsberedskab.

arrow Læs også: Her klarede de over 700 vaccinationer på en dag

Mønshallerne er eneste vaccinationssted i Vordingborg Kommune, og der bliver i forvejen vaccineret borgere på stedet hver tirsdag.

Det sker som en satellit under Vaccinationscenter Nykøbing Falster, og som del i stresstesten var det mandag første gang, at personale rykkede ud til alle tre vaccinationssteder i den klynge på én gang: Nykøbing F., Maribo og Stege.

- Formålet er at få testet vores bookingsystemer, vores ankomstregistrering og hele det flow, der skal være gennem centret, fortæller social- og sundhedsassistent Rikke Olsen, der var en af de 15 personer, der mandag bemandede vaccinationscentret i Mønshallerne.

Både i Maribo og Stege blev der vaccineret cirka 120 borgere, mens der i Nykøbing Falster var 2400 borgere igennem processen, så Mønshallernes rolle i den proces var altså relativt lille. Ikke desto mindre er det en vigtig del af indsatsen for også at få vaccinerne ud til yderområderne, så borgerne undgår lange transporter for at få det eftertragtede stik.

Der blev vaccineret med Phizer-vaccinen, som blev blandet op af en del af personalet på stedet, inden vaccinerne én af gangen blev delt ud til sundhedspersonalet på de fem forskellige vaccinationsstationer.

Desuden var der personale til stede til at guide borgerne ind i hallen og videre til sekretariatet, hvor deres ankomst blev registreret. Og efter endt vaccination var der også personale til stede til at observere borgerne i 15 minutter, inden de fik lov at gå igen.

- Observationsområdet er faktisk en af de vigtigste funktioner i tilfælde af, at borgerne oplever bivirkninger, siger Rikke Olsen, der skyder på, at hver borger kom igennem hele processen på 20-25 minutter.

Det er begrænset, hvor mange bivirkninger der kan nå at opstå indenfor et kvarter, men der har andre steder været tilfælde af borgere, der bliver dårlige lige efter vaccinationen eller i meget sjældne tilfælde direkte får anafylaktisk chok. Ingen af delene var dog sket, da Sjællandske var forbi mandag eftermiddag, og i det hele taget var Rikke Olsen godt tilfreds med forløbet indtil da.

- Det er faktisk gået rigtig fint, siger hun.

arrow Åben igen - med tjek på test og coronapas
12. april 2021 kl. 19:29 Opdateret: kl. 17:29
arrow Fuld tryk i Roskilde-hallerne: Masse-stikkeri med Mette
12. april 2021 kl. 17:36 Opdateret: kl. 17:46
arrow Generalprøve på vaccinationscentret
12. april 2021 kl. 17:16 Opdateret: kl. 17:16
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk