19. januar 2018
Høj og glad stemning i præstegårdshaven på Langøvej ved første udgave af Long Island Road.
gallery icon

Se billedserie

Høj og glad stemning i præstegårdshaven på Langøvej ved første udgave af Long Island Road.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Velkommen til min havefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Velkommen til min havefest
Vordingborg - 07. august 2017 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et godt naboskab kan kaste mange ting af sig - og nu altså også en helt ny musikfestival, som arrangør Jonas Bjerring beviste lørdag, da første udgave af Long Island Road fandt sted i den gamle præstegårdshave.

For en gangs skyld artede vejret sig helt pænt, så det til forveksling lignede en god dansk sommerdag efterhånden som navne som Mathilde Falch, Peter Viskinde, Peter Brander Band, Nynne Just, M.E.T.A. og andre gik på de to scener, mens publikum nød omgivelserne i haven.

- Velkommen til min havefest, lød der fra vært Jonas Bjerring som hilsen til nogle af de ankommende gæster, og helt galt var det ikke, da han selv boede i huset ved siden af præstegårdshaven indtil for en måneds tid siden. Derfra kom inspirationen til at blive arrangør af en ny musikfestival - en idé, som han hurtigt fik vennen og kollegaen John Poulsen med på. Derefter fulgte flere venner og bekendte, som lørdag hjalp med alt det praktiske, og holdt humøret højt dagen og aftenen igennem.

Omkring 150 billetter var afsat i forsalg, men folk kom dryppende i løbet af dagen og købte sig adgang til festivalen ved døren, så Jonas Bjerring var fortrøstningsfuld i forhold til at nå målet med mindst 300 betalende gæster. Så er udgifterne dækket, og modet højt nok til, at festivalen kan blive en genganger.

- Det har været ambitionen lige fra, da vi først talte om det: At det skulle være noget, vi holdt igen og igen og igen, fortæller Jonas Bjerring.

Han og John Poulsen har tidligere erfaringer som arrangører af efterskolefestivaler, men rollen som hovedarrangør med ansvar for stort set alt er ny for de to - og det har været en stor mundfuld.

- Bare det at starte en forening har været langt mere omfattende, end vi troede, siger Jonas Bjerring.

Det nye initiativ blev vel modtaget af gæsterne i præstegårdshaven, hvor folk mødte hinanden på kryds og tværs. Det var eksempelvis tilfældet for en større grupper venner og bekendte fra Kalvehave, Viemose og Langebæk, som havde fundet sammen ved et af bordene og nød sol og musik i hinandens selskab:

- Vi er kommet, fordi vi gerne vil bakke op om arrangementet, når nu der bliver talt så meget om, at der ikke sker noget i lokalområdet, fortalte Mette fra Kalvehave.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk