15. december 2018
Folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) samlede en blandet skare af op mod 30 partikammerater til et fyraftensmøde om folkeskolen, som »igen skal være for folket« og have meget mere praktisk indhold. Foto: Poul Poulsen
Folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) samlede en blandet skare af op mod 30 partikammerater til et fyraftensmøde om folkeskolen, som »igen skal være for folket« og have meget mere praktisk indhold. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Mor, jeg kan det hele. Undtagen at gå i skole«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Mor, jeg kan det hele. Undtagen at gå i skole«
Opdateret 19. oktober 2017 kl. 16:54
Vordingborg KV17 - 17. oktober 2017 kl. 18:32
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Mor, jeg kan det hele. Undtagen at gå i skole«.

Socialdemokratiet i Vordingborg satte ved et fyraftensmøde tirsdag skolesystemet i fokus, og ovenstående indlæg, som kom fra virkelighedens verden, var central for debatten, skriver Sjællandske onsdag.

- Min søn har ADHD og er ordblind. Og først, når han er ude i værkstedet eller hos landmanden, føler han sig ligeværdig. Han kan godt læse, det tager bare lang tid, og det er meget svært for ham at nå de karakterer, der skal til for at komme videre i systemet, lød det fra forælderen, der ligesom de øvrige socialdemokrater talte for et mere fagligt indhold i folkeskolen.

- Det er ikke rimeligt, at nogle af vore unge skal opleve nederlag på nederlag gennem 10 år i skolen, opsummerede spidskandidaten Mikael Smed.

Socialdemokratiet havde fået folketingsmedlem fra den københavnske vestegn Mattias Tesfaye til at indlede mødet, som havde samlet knap 30 deltagere, alle sammen loyale partikammerater og en stor del kandidater, der forberedte sig på valgkampen..

Selv om turen fra et sommerhus på Ulvshale, Møn, ikke er så lang, så lykkedes det Martin Tesfaye at komme 30 minutter for sent med sin peptalk om, at et land uden faguddannede håndværker både er et fattigt og også et dumt land.

- De gode ideer skaber i samarbejde mellem det faglige og det boglige, når hoved og hænder arbejder tæt sammen, sagde Mattias Tesfaye, som selv blev fagudlært murer i 2001.

- Da jeg kom ind på teknisk skole, var det sammen med 34 procent af en årgang. Nu er det 18 procent, og det er indtil videre kun lykkedes for os at standse tilbagegangen. Vi skal tage vare på håndværkeren - og have flere af dem. For der er både gode penge i det, muligheder for at blive selvstændig eller rejse ud i verden - og mulighed for senere at læse videre, hvis man ikke skal være murer som 72-årig.

Både han og blandt andre S-kandidat og lærer Kenneth Andersen talte varmt for håndværket.

- Vi har mange unge, som ikke er til det boglige, og de skal skolen få øjnene op for. 7. til 9. klassetrin skal gøres langt mere erhvervsrettet med en erhvervsfaglig linje på alle skoler. I dag har de unge sløjd i 5. klasse og hjemkundskab i 6. og 7. Det er alt for lidt, lød fra Kenneth Andersen.

Flere foreslog også genindførelse af erhvervspraktik og tidligere tiders gæstelærerordning, hvor repræsentanter for fagbevægelsen fortale om livet på arbejdspladserne.

Fyraftensmødet foregik i Hold A Cafeen på Rådhustorvet, hvor socialdemokraterne har indrettet valgbutik.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk