3. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens læser: Leif Panduro er en helt særlig læseoplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens læser: Leif Panduro er en helt særlig læseoplevelse
Villabyerne - 29. marts 2020 kl. 08:06
Af Mette, 33 år, bibliotekar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvilken roman har du sidst læst?

arrow Læs også: Ugens anbefaling: En fortid fuld af fortielser

"Jeg har sidst læst 'Øgledage' af Leif Panduro."

Hvem er din favoritforfatter?
"Det er svært at vælge... der er så mange. Mine favoritter er nok George R. R. Martin, Dephine De Vigan, Margaret Atwood og Patric Ness."

Hvad er din favoritgenre?
"Fantasy og science fiction. Jeg syntes, at der er nok realisme i virkeligheden, så jeg vil gerne et helt andet sted hen, når jeg læser. Men jeg er nu også svært glad for historiske og satiriske romaner."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Ja, masser af gange! Livet er for kort til kedelige bøger. Hvis der ikke er noget ved bogen, der fanger mig efter 100 sider, så lægger jeg den fra mig."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Jeg vil gerne anbefale 'Øgledage' af Leif Panduro, fordi det var en helt særlig læseoplevelse for mig! Da jeg gik i gang med bogen, var min første tanke: hold da op - sikke et rod. Efterhånden som jeg kom i gang med bogen, blev jeg dog revet med af det sære sprog, som romanen er bygget op af. Jeg har ikke før læst en bog, der er skrevet på den måde, men det er helt sikkert ikke sidste gang!

Når jeg lagde bogen fra mig for at tage en pause eller hente en kop te, så begyndte jeg at tænke over de emner, bogen behandler. De mange fragmenter af tekst blev sat sammen til billeder, og det hele begyndte at give mening. Det virker for mig som om, at Leif Panduro arbejdede med et bestemt sprogligt greb, som ikke ligefrem gør det let at læse og forstå bogen, men som til gengæld får bogen til at fylde meget mere end sine 126 sider. Den er svær at lægge fra sig."

arrow Filmstriben anbefaler: Lommetyv helt uden følelser
28. marts 2020 kl. 09:03 Opdateret: kl. 10:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

KONTAKT OS