12. maj 2021
Forfatter og underviser på Writers Academy Thomas Rydahl er ugens læser. Foto: Tine Harden
Forfatter og underviser på Writers Academy Thomas Rydahl er ugens læser. Foto: Tine Harden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens læser: Hører lydbøger i coronakøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens læser: Hører lydbøger i coronakøen
Villabyerne - 16. april 2021 kl. 15:22

Thomas Rydahl, 46, forfatter og underviser på Writers Academy.

arrow Læs også: Ugens læser er meget stor krimifan - se hvem favoritten er
Hvilken roman har du sidst læst?

"Som alle andre er jeg begyndt at lytte bøger, når jeg gør rent eller står i kø ved et corona-teststed. For nylig lyttede jeg til 'Før sidste akt' af Lasse Holm, der kompetent og dygtigt formidler 1830'ernes København i sin spændende krimi om et mord i det kulturelle borgerskab. Lasse Holm er unik. Han har skrevet flere af tidens bedste historiske spændingsromaner. Og så er han en god mand."

Hvem er din favoritforfatter?

"Jeg har mange favoritforfattere, der kan vidt forskellige ting. Men lige for tiden er jeg primært vild med de forfattere, der fortæller mig en god, vild og gribende historie. Og blandt dem vil jeg gerne fremhæve vores bedste nulevende storyteller, Bjarne Reuter, der i al fredsommelighed og uden Instagrams hjælp har skrevet vanvittigt mange gode bøger. Blandt de mest oplagte værker er 'Når snerlen blomstrer' og 'Løgnhalsen fra Umbrien'."

Hvad er din favoritgenre?

"Alle genrer er fantastiske, hvis bare jeg får en god, gribende historie - om mennesker. I mine øjne er en erotisk krimi eller en ungdomsscience-fiction mindst lige så stor og vigtig litteratur som samtidsromanen med opbrudte linjer. Som underviser på en forfatterskole læser jeg meget forskelligt og elsker at lære noget fra alle genrer. Ofte er opfindsomheden og vildskaben lidt større i fantasy og sci-fi. Det kan jeg godt lide."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Jeg opgiver hele tiden bøger. Jeg læser for meget til at læse det dårlige helt til dørs. Livet er desværre blevet for kort til den slags dårligdom, hvad end det gælder bøger, film eller egnsretter. Almindeligheder, klicheer eller glatte fortællinger siger mig ikke rigtigt noget. Der skal være noget på spil - og det skal være interessant fra start. Heldigvis udgives der masser af stor, god og underholdende litteratur - for eksempel Maren Uthaug, Mich Vraa og Jonas Eika."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Jeg vil selvfølgelig anbefale min nyeste roman 'Forførernes klub', der handler om en mand, der bliver skilt og falder helt fra hinanden. Han flytter til Østerbro i et lille baghus og skal starte forfra. Først da han støder på en hemmelig gruppe, der læser Søren Kierkegaard, sker der noget nyt og magisk i hans liv. Det er en roman for både kvinder og mænd om kærlighed, forandring og forførelse."

arrow Ugens læser: Du bliver knock-outet af denne bog
10. april 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 16:23
arrow Se hvilken bog, der blæste ugens læser bagover
04. april 2021 kl. 08:28 Opdateret: kl. 16:32
arrow Ugens læser: Den her bog skal du læse
27. marts 2021 kl. 12:42 Opdateret: kl. 16:30
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS