24. juni 2021
Ugens læser er Marie Kronquist, der selv netop er udkommet med bogen ?Se tigeren i øjnene?. Foto: Les Kaner
Ugens læser er Marie Kronquist, der selv netop er udkommet med bogen ?Se tigeren i øjnene?. Foto: Les Kaner
Foto: les kaner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens Læser: "Med lockdown og corona har jeg virkelig læst meget"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens Læser: "Med lockdown og corona har jeg virkelig læst meget"

Marie Kronquist, 44 år, er bu­­ddhistisk lærer og ugens læser.

Villabyerne - 11. juni 2021 kl. 06:54

Hvilken roman har du sidst læst?

"Jeg læser mest faglitteratur, men med jævne mellemrum fordyber jeg mig i skønlitteratur. Den sidste roman, jeg har læst, må være af Sara Blædel, 'Den tavse enke'. En fantastisk bog. Faktisk kom jeg lidt skævt ind i Louise Ricks liv, da jeg ikke fik læst bøgerne i rigtig rækkefølge. Så henover det sidste år med gåture, lockdown og corona har jeg virkelig læst meget, og nu er jeg opdateret omkring Louise Ricks liv. Det er godt! Inden da læste jeg Puk Damsgårds bog om Daniel Rye, 'Ser du månen, Daniel?'"

Hvem er din favoritforfatter?

"Jeg vil starte med at nævne Pema Chodron, Sakyong Mipham Rinpoche, Mingyur Rinpoche og Chögyam Trungpa. De er alle verdenskendte buddhistiske lærere, som gennem tiden har udgivet fantastiske og vigtige bøger. Men hvis vi skal holde os til skønlitteraturen, så må det være Sara Blædel, Camilla Läckberg, Lone Theils og Jussi Adler-Olsen, som er mine favoritter."

Hvad er din favoritgenre?

"Jeg læser uden tvivl mest faglitteratur. Buddhistiske værker, studier og litteratur. Men når jeg en gang i mellem tager en skønlitterær bog frem, så er det som oftest en krimi eller en dokumentar. Det fremgår vist også tydeligt af ovenstående favoritforfattere."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Ja, det har jeg. Faktisk er der flere bøger, som stadig venter på at blive læst færdig. Jeg læser i perioder og bliver helt opslugt. Men nogle gange mister jeg interessen eller bliver mæt af læsningen og stopper. Jeg har faktisk fokus på at blive bedre til at læse bøger færdig, inden jeg begynder på en ny læsning."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Jeg vil først og fremmest anbefale andre læsere at læse min bog 'Se tigeren i øjnene'. Den er netop udkommet. Derudover så vil jeg nok anbefale bøger som 'Afgrundens Ild' skrevet af Irina Tweedie, 'Veje til frygtløshed' skrevet af Pema Chodron samt 'Turning the Mind into an Ally' og 'Ruling the world' skrevet af Sakyong Mipham. Jeg vil naturligvis også anbefale Sara Blædels fantastiske bøger og en ekstra lille favorit må være 'Ekstremt højt og utrolig tæt på' skrevet af Jonathan Safran Foer."

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

KONTAKT OS