16. september 2021
Anklager havde krævet 6,5 års fængsel, men travmanden fra Charlottenlund blev kun idømt 1,5 år og kunne gå fra retten som en fri mand.
Anklager havde krævet 6,5 års fængsel, men travmanden fra Charlottenlund blev kun idømt 1,5 år og kunne gå fra retten som en fri mand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travmand frikendt for voldtægter: Her er den opsigtsvækkende dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travmand frikendt for voldtægter: Her er den opsigtsvækkende dom

Onsdag formiddag er der faldet dom i sagen om den 56-årige mand fra Charlottenlund, som har stået tiltalt for flere voldtægter, voldtægtsforsøg og grov vold

Opdateret 05. maj 2021 kl. 11:17
Villabyerne - 05. maj 2021 kl. 11:11
Af Kathrine Albrechtsen

Retten har talt. Efter 13 måneders varetægtsfængsling går den 56-årige mand fra Charlottenlund fri af alle anklager om voldtægt og voldtægter ved andet seksuelt forhold end samleje.

Dommer Ivan Larsen og to domsmænd fandt ikke, at bevisbyrden var løftet for, at voldtægterne, begået mod to 17-årige piger, var foregået ved vold eller trusler om vold.

Det var en tydeligt bevæget og lettet travmand, som tog imod sin dom ved Retten i Lyngby.

Anklager havde krævet 6,5 års fængsel, men den 56-årige mand blev kun idømt 1 år og 6 måneders fængsel for at have begået 40 blufærdighedskrænkelser mod den dengang 17-årige psykisk sårbare pige, han havde været mentor og træner for. Han blev også dømt for grov vold begået mod en anden kvinde tilbage i 2011, som han havde kastet en vitamindunk i hovedet på.

Eftersom travmanden har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder, kunne han forlade Retten ved Lyngby som en fri mand.

Dommer Ivan Larsen påpegede, at dommen skal ses i lyset af, at de seksuelle forhold som indgik i anklageskriftet var begået, inden samtykkelovgivningen trådte i kraft 1. januar 2021. I dag kan man dømmes for voldtægt ved manglende samtykke.

arrow Læs også: Statsadvokaten vil ikke anke dom mod travmanden
Anklager overvejer anke

"Vi skal hjem og nærstudere, om vi skal indstille det til anke,” var anklager Carina Erdogans kommentar til Villabyerne.

Forsvarsadvokat Christian Kirk Zøllner udtaler sig af princip ikke til journalister, men under sin procedure sagde han:

"Juridisk set er der ikke fugls føde på denne sag. Der er ikke et eneste vidne, som har set de påståede overgreb."

Her er sagens udfald

Den 56-årige mand fra Charlottenlund blev i april 2020 sigtet og varetægtsfængslet for vold og grove seksuelle forbrydelser mod flere kvinder. Flere af de seksuelle forbrydelser var han anklaget for at have begået på Charlottelund Travbane, som manden har tilknytning til.

I perioden fra 1. juli 2019 til 20. december 2019 var han tiltalt for at have udnyttet en dengang 17-årig psykisk sårbar pige, som han var mentor og træner for. På næsten daglig basis havde han ifølge anklageskriftet befølt pigens bryster, baller og kønsdele og skulle mindst 70 gange have stukket en finger op i pigen og tungekysset hende. Dette blev han dømt for, men retten mente, at det kun kunne være sket ca. 40 gange.

Han var også tiltalt for to voldtægtsforsøg mod samme pige, der begge fandt sted under et ophold på et parisisk hotel. Det blev han frifundet for.

Manden var også tiltalt for tre voldtægter mod en 17-årig pige i 2008. I retten forklarede pigen, at de to havde et sugardating forhold, men at hun tre gange havde forsøgt at sige fra. Alle tre voldtægter blev han frifundet for.

I sommeren 2015 skulle han have krænket en 14-årig pige blufærdighed under hendes praktikophold på travbanen i Charlottenlund. Det blev han frifundet for.

Travmanden var tiltalt for i 2011 at have kastet en mobiltelefon i ansigtet på en kvinde på en meters afstand, og slået kvinden i hovedet med en stor vitamindunk fyldt med småsten. Han blev alene dømt for grov vold ved at have kastet dunken.

Derudover var han også tiltalt for at have slået, rusket eller skubbet til sin kone. så hun pådrog sig skader på det ene håndled, samt at have kastet en genstand i hovedet på hende og taget kvælertag på hende, mens deres fælles barn var til stede. Han blev frifundet, fordi konen har afvist at vidne i retten.

Artikel opdateres...

arrow Dømt travmand bortvist på livstid
05. maj 2021 kl. 14:45 Opdateret: kl. 10:52
arrow Anklager går efter 6,5 års fængsel til travmand
29. april 2021 kl. 16:34 Opdateret: kl. 16:32
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS