2. august 2021
De nye livredderhuse er ved at blive gjort klar til brug fra på fredag. Det ene skal til Hellerup Strand, og det andet skal stå ved badezonen på Skovshoved Havn.
gallery icon

Se billedserie

De nye livredderhuse er ved at blive gjort klar til brug fra på fredag. Det ene skal til Hellerup Strand, og det andet skal stå ved badezonen på Skovshoved Havn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To nye livredderstationer kommer til Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To nye livredderstationer kommer til Gentofte

Flere livreddere og en særlig badezone øger sikkerheden ved Skovshoved Havn og Hellerup Strand fra på fredag

Villabyerne - 23. juni 2021 kl. 19:25
Af Jesper Bjørn Larsen

Når livredderne som vanligt rykker ud på strande langs landets kyster fra på fredag, den 25. juni, vil der være to nye livredderstationer i Gentofte Kommune.

arrow Læs også: Landshold trænet af regerende europamestre

Det sker for at øge badesikkerheden på Hellerup Strand og i en ny badezone for svømmere ved kajakpoloanlægget på Skovshoved Havn.

"Vi har de seneste år oplevet en større og større interesse for at bade i anlægget på Skovshoved Havn, der oprindeligt især var tiltænkt kajakpolo. Derfor har kommunalbestyrelsen netop besluttet at udvide livredningstjenesten - og i den forbindelse også at etablere en tjeneste på Hellerup Strand - så livredderne i videst muligt omfang er til stede dér, hvor vores borgere gerne vil bade," siger borgmester Michael Fenger (K) efter kommunalbestyrelsens møde mandag.

Udover livredderhuse, der er bemandet fra kl. 10-18 hver dag i badesæsonen, vil der ved den nye badezone på Skovshoved Havn også blive gennemført en række sikkerhedstiltag. Blandt andet skal en ny flydebro, nye stiger fra bassinet og flydespærrer gøre anlægget mere trygt at svømme i. Der vil også komme bedre belysning i området.

Svømmeklub får ansvaret

Gentofte Svømmeklub vil varetage livredningsopgaven, og de nye tiltag bliver iværksat på baggrund af en undersøgelse af badeforholdene på Skovshoved Havn, som Rådet for Større Badesikkerhed har gennemført for Gentofte Kommune, og efter dialog med Gentofte Svømmeklub.

"Vi er meget glade for, at vi nu har fire steder med livredningstjeneste i kommunen, og jeg ser meget frem til det nye samarbejde med Gentofte Svømmeklub på Skovshoved Havn og Hellerup Strand," siger Michael Fenger.

Klubchef i Gentofte Svømmeklub, Christian Ferguson Toft, er også glad for opgaven.

"Vi er alle sammen interesserede i at øge opmærksomheden omkring svømmeduelighed og badesikkerhed, så vi er klar til opgaven," siger han.

Gentofte Svømmeklub har allerede 16 uddannede kystlivreddere. Der vil være to faste livreddere til havbadet og én fast til Hellerup Strand. Hertil kommer en supervisor, der bevæger sig mellem de to steder.

Det er naturligvis altid forbundet med risiko at bade, ikke mindst på dybt vand, som tilfældet er ved kajakpoloanlægget på Skovshoved Havn. Derfor vil der blive skiltet med, at badezonen på dette sted er for gode svømmere.

Ud over de to nye livredningstjenester i Skovshoved Havn og på Hellerup Strand har TrygFonden i en årrække varetaget livredningstjenesten på Charlottenlund Strandpark og på Bellevue Strandpark.

arrow Skovshoved Roklub skrev kajakpolohistorie
21. juni 2021 kl. 16:56 Opdateret: kl. 16:57
arrow Lokomotivet tilbage på podiet ved DM
08. september 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 13:04
arrow Skovshoved-roere ser frem mod VM i Rom
04. august 2020 kl. 18:15 Opdateret: kl. 14:50
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

KONTAKT OS