18. oktober 2021
Et af GBK's nyeste talenter Line Christophersen vandt DM- og EM-guld i 2020, og er på den måde eksponent for klubbens rige historie.Foto: Allan Høgholm, Badminton Danmark
gallery icon

Se billedserie

Et af GBK's nyeste talenter Line Christophersen vandt DM- og EM-guld i 2020, og er på den måde eksponent for klubbens rige historie.Foto: Allan Høgholm, Badminton Danmark
Foto: Allan Hogholm/Allan Høgholm Photography
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tillykke med fødselsdagen: GBK er fyldt 90 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillykke med fødselsdagen: GBK er fyldt 90 år

Den 10. februar fyldte den lokale badmintonklub GBK 90 år. Klubben vil fortælle anekdoter i et helt år frem, og når samfundet åbner op igen, vil nogle helt særlige aktiviteter løbe af stablen

Villabyerne - 16. februar 2021 kl. 11:45
Af Ole Tradsborg

Gentofte Badminton Klub, i daglig tale GBK, kunne 10. februar markere noget af en milepæl. Den lille klub med det store engagement kunne nemlig fejre 90 års fødselsdag.

arrow Læs også: GBK sikrede ny sæson i Badmintonligaen

Og der er meget at se tilbage på gennem årene, men også - med rette - at rette fokus på årene, der kommer.

Meget apropos modtog klubben fornem hæder i august 2020, hvor GBK blev udråbt til årets ungdomsklub i Danmark 2019. Det var på grund af coronakrisen, at prisen blev overrakt så sent.

GBK er blandt landets mest vindende badmintonklubber, og selv om det er mange år siden, klubben vandt sit sidste hold-DM, er der mange badmintonelskere, der kan huske det. Og husker klubben.

Det er blandt andet takket være navne som Morten Frost, Poul-Erik Høyer Larsen, Lene Køppen Peter Gade, Camilla Martin, Steen Skovgaard og de to Stuer-Lauridsen-søskende, som alle var eller blev en del af Gentofte Badminton Klub.

De er også spillere, der mange gange har stået på helt øverste medaljeskammel. Og selv om Danmark som bekendt fortsat producerer store badmintonnavne, klinger de føromtalte navne stadig specielt.

Specielt føles det også, når man som Villabyernes sportsjournalist indimellem lægger vejen forbi den gamle, men ikoniske badmintonhal. Særligt til holdkampe i Badmintonligaen, hvor GBK for nylig og på fremragende vis scorede nye billetter til en sæson blandt de bedste hold i Danmark.

Hilsnerne står i kø

På klubbens Facebook-side er det, måske lidt i sjov, annonceret, at klubben i et helt år frem løbende vil bringe indslag med historier, sjove indslag og - når samfundet igen åbner op - nogle helt særlige aktiviteter.

Allerede nu ligger hilsner fra Morten Frost, fra badmintonformand Henrik Parkhøi fra naboklub og konkurrenten SIF og fra medlem af hovedbestyrelsen i Badminton Danmark og formand i Gladsaxe-Søborg Badmintonklub, Kristian Boye.

Særligt hilsenen fra Skovshoved er herlig, og opfordring til at aflægge GBK en visit eller to på Facebook er hermed givet videre.

Stort tillykke til klubben med sine første 90 år.

arrow GBK tog første sejr, mens SIF også sled sig til en smal sejr
08. december 2020 kl. 19:33 Opdateret: kl. 15:49
arrow Gentofte Badminton Klub er kåret til Årets Ungdomsklub
18. august 2020 kl. 19:44 Opdateret: kl. 16:31
Rejser du til udlandet i år?
 

KONTAKT OS