12. april 2021
Thomas Mikkelsen, som er 46 år og bor i Ordrup, blev ramt af en livskrise for to år siden. Her hjalp Boblberg, som er en digital platform for venskaber, ham med en vej ud. Privatfoto
Thomas Mikkelsen, som er 46 år og bor i Ordrup, blev ramt af en livskrise for to år siden. Her hjalp Boblberg, som er en digital platform for venskaber, ham med en vej ud. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thomas afslørede først sin hemmelighed som 42-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas afslørede først sin hemmelighed som 42-årig

Indtil for fire år siden skjulte Thomas Mikkelsen en side af sig selv, der betød, at han aldrig havde haft en nær ven eller en kæreste

Villabyerne - 26. februar 2021 kl. 10:16
Af Kathrine Albrechtsen

Han var et nemt mobbeoffer som lille på grund af sin størrelse. Han havde dog en enkelt ven i skolen, men i puberteten gled de fra hinanden.

arrow Læs også: Midt i en coronatid: Unge løser andres dilemmaer

For Thomas Mikkelsen bar på en hemmelighed, som han ikke turde at dele med sin ven af frygt for at skræmme ham.

"Jeg vidste ret hurtigt, at jeg var til mænd, men hvordan får man det sagt. For mig var det et stort faresignal, hvad de tænkte om mig, hvis de vidste det," siger han, som holdt sin seksualitet hemmelig hele sin ungdom.

En beslutning, som fik store konsekvenser for hans liv.

"Jeg følte ikke, at jeg kunne være helt ærlig om mig selv, når jeg mødte et nyt menneske, og det har holdt mig tilbage fra at danne tætte venskaber," fortæller Thomas Mikkelsen.

Først for fire år siden, som 42-årig, sprang han ud. En kollega på arbejdet kunne se, at han var bedrøvet, og hun vandt hans tillid til, at han turde at fortælle sin hemmelighed.

"Det gik op for mig, at det var en helt ubegrundet frygt, at min hemmelighed ikke tålte dagens lys. Jeg oplevede det som en befrielse, at min frygt for at blive dømt udenfor, var helt forkert," siger han.

Cocktail af dårlige følelser

Selvom hemmeligheden om hans seksualitet endelig var ude, blev Thomas Mikkelsen som 44-årig ramt af en midtvejskrise, der styrede mod en depression.

"Det gik op for mig, hvilket liv jeg i mange år havde ført. At jeg altid var på arbejde og aldrig havde fritid. Jeg kom aldrig ud blandt folk og kunne mærke, at jeg var begyndt at blive ensom. Mange på min alder havde stiftet familie, fået børn og havde deres faste omgangskreds. Ingen byder på et nyt venskab i min alder. Jeg begyndte at føle mig ikke god nok, og alle de negative følelser blev blandet sammen til en cocktail, som jeg ikke kunne overskue. Nu måtte der ske noget," siger han, som på det tidspunkt stødte på en reklame for 'Boblberg', som er en digital platform for venskaber i samarbejde med Røde Kors.

På neutral grund kunne han oprette en profil og skrive om sine interesser for blandt andet loppemarkeder, museer samt bræt- og kortspil. Thomas Mikkelsen tog også selv initiativet til at skrive til profiler derinde, hvor især ét venskab langsomt begyndte at tage form.

"I starten var jeg lidt utålmodig, men det tager tid at udvikle et venskab. I dag har jeg fået en god ven, som jeg først gik på loppemarkeder med, men som jeg nu også ses privat med. Vi har også set hinanden under corona, da hverken min eller hans boble er særlig stor," siger han, som også snakker med andre derinde.

Ny selvtillid og første kæreste

Med venskabet fik Thomas Mikkelsen en ny selvtillid til at være mere opsøgende.

Han begyndte at melde sig ind i fællesskaber, som han ikke havde turdet før. I dag er han medlem af Copenhagen Frontrunners, som er en løbeklub, og i en gågruppe i Pan Idræt. Det er også her, at Thomas Mikkelsen har mødt sin nye og første kæreste.

"Det er forholdsvis nyt. Vi har kun set hinanden i tre måneder," siger han.

Livet har ændret sig markant for ham siden oprettelsen af profilen på Boblberg for 2,5 år siden.

"Jeg kan mærke, at hver gang jeg kommer ud og får positiv respons, bliver jeg gladere. De her positive ting, som er sket for mig, giver en ekstra knap i bæltet, og jeg føler mig lidt sej. Jeg har fået en tro på livet. Der er virkelig sket en udvikling, hvor jeg har lært at være mere opsøgende, men også mere tålmodig, for så kommer livet også den anden vej," siger han, som stadig bruger Boblerg, når livet går lidt i stå.

"Så ser jeg, om der er kommet en ny profil, som jeg kan snakke med. Jeg er stadig på udkig efter nogle at spille kort med," siger han.

Under coronapandemien har Boblberg oplevet, at trafikken på platformen er tredoblet, hvor borgere fra hele landet opsøger fællesskaber under en svær tid med restriktioner, isolation og hjemsendelse.

arrow Ensomhed plager de unge: Virtuelle fællesskaber er et lys i mørket
11. februar 2021 kl. 13:47 Opdateret: kl. 17:49
arrow Syv unge slipper magien løs i et savnet fællesskab
28. november 2020 kl. 17:46 Opdateret: kl. 11:48
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

KONTAKT OS