25. oktober 2020
Freja
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Student fra Aurehøj: "Jeg ved, der er mange der tyer til hash for at dæmpe deres angst"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Student fra Aurehøj: "Jeg ved, der er mange der tyer til hash for at dæmpe deres angst"

Q/A Freja Krog Dons, 20 år, blev student fra Aurehøj Gymnasium i sommer, har nu sabbatår. Hun er medlem af Gentofte Kommunes opgaveudvalg Unges Sundhed og Trivsel

Villabyerne - 24. januar 2020 kl. 10:07
Af Signe Haahr Petersen

Hvorfor tror du, at Gentoftes unge drikker og tager flere stoffer end gennemsnittet?


"Generelt i Danmark har vi nogle meget pressede unge. Det oplevede jeg også selv i gymnasiet. Der er en masse krav fra uddannelsessystemet, som fylder rigtig meget. Ikke kun, når man går i skole, men også når man kommer hjem."

"Der er lektier og karakterer, der skal passes og se pænt ud, fordi det er afgørende for at komme på universitetet. Derfor starter en ond cirkel af stress, vil jeg kalde det, og det kan udvikle sig. I Gentofte har vi en uhyggelig stigning af unge, der har depression og angst, og det er noget, som kan blive udløst af længerevarende stress. Så på den måde kan de ting hænge sammen."

arrow Læs også: Elevrådsformand Bjørn fra 8.: "Det er vigtigt, at vi får indført røgfri skoletid"

"Mine Gentofte-bekendtskaber har sagt, at det er en måde at kunne afkoble fra hverdagens hårdheder og det, der fylder – for eksempel, at man føler sig stresset eller deprimeret."

"Jeg ved, der er mange, der tyer til hash for at dæmpe deres angst for eksempel. Det er deres måde at klare hverdagen på, selv om det ikke er den optimale måde."

Hvad tror du, kan løse problemet?

"Først og fremmest må vi gøre det meget klart og tydeligt, at det ikke er en opgave-karakter, der definerer dig som person. Det er ikke en titel eller et navn. Men at man egentlig som ung burde give sig selv lov til at udforske livet, for det er jo det, man skal."

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

KONTAKT OS