21. oktober 2021
#1801581
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strid om kendt strand: Borgmester afviser partifælles kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strid om kendt strand: Borgmester afviser partifælles kritik

Andreas Weidinger (K) står alene med sine forslag, der skulle gøre det mindre attraktivt for gæster fra andre kommuner at besøge Bellevue. Borgmester Michael Fenger (K) gør nu holdningen klar

Villabyerne - 22. juli 2021 kl. 05:00
Af Kathrine Albrechtsen

"Vores strande er i højsæsonen ikke længere et trygt eller rart sted at være. Det er ikke rimeligt, at Gentoftes borgere ikke kan bruge deres egne strande," udtalte den konservative lokalpolitiker Andreas Weidinger (K) i Villabyerne 14. juli.

arrow Læs også: DEBAT: Hvor mange er sigtet for overdrevet vandpiberygeri?

Den konservative politiker mente, at der blev drevet rovdrift på Gentoftes områder og faciliteter i form af ulovlig parkering, vandpiber, høj musik, skrald og cigaretskodder. Og det var ikke Gentoftes egne borgere, der ikke kunne opføre sig ordentligt, men gæster fra andre kommuner, understregede Andreas Weidinger. Det ville han bl.a. sætte en stopper for gennem dyre parkeringsafgifter og røgfri strand.

Ingen støtte fra baglandet

Hverken de radikale, socialdemokratiet og Enhedslisten kunne genkende det billede han skabte af Bellevue Strand eller støttede op om forslagene. Og over weekenden tog hans eget konservative bagland også afstand fra forslagene.

Borgmester Michael Fenger (K) skrev på sin Facebook-profil:

"Efter de seneste dages mediedebat om Gentoftes strande, vil jeg gerne beskrive den Konservative gruppes holdning: Alle skal opføre sig ordentligt på strandene. Alle har ret til at komme på Gentoftes strande, som vores borgere har ret til at komme på andre kommuners strande. Vi mener, at der ikke skal være røgfrie strande i Gentofte. Vi mener, at der ikke skal være yderligere parkeringsrestriktioner og vagter ved strandene."

Forkert billede af Gentofte

Mandag morgen talte Villabyerne med borgmesteren om Bellevue Strand.

"Stranden har altid været velbesøgt. Sådan har det været lige siden, at jeg var dreng. Dengang var der ikke så mange strande i Storkøbenhavn, så der var den endnu mere befolket end i dag. Generelt synes jeg, at det fungerer fint på strandene. Når der kommer mange mennesker, kan der være udfordringer omkring parkering, affald og cigaretskodder. Her kan man overveje forskellige tiltag, og den diskussion skal vi føre videre. Men grundlæggende så er udgangspunktet udmærket. Men selvfølgelig når der er mange mennesker, og vejret er godt, er det en særlig situation omkring Bellevue Strand," siger Michael Fenger, som understreger, at der i højsæsonen allerede er prioriteret parkeringsvagter til at holde øje med ulovlig parkering omkring strandene i Gentofte.

Borgmesteren er ærgerlig over, hvordan Villabyernes artikel er blevet grebet af medierne.

"Gentoftes borgere bliver beskrevet som selvtilstrækkelige og kaldt Fort Gentofte. Det er et helt forkert billede af Gentofte Kommune, og det, synes jeg, er uretfærdigt og forkert. Vi er en kommune, som er fyldt med rummelige og engagerede mennesker," siger Michael Fenger.

Hvordan har du det med, at Andreas Weidinger har lanceret de forslag uden at have sit bagland med?

"Det er uheldigt, hvis borgerne i Gentofte bliver usikre på vores politik. Men linjen hos de konservative er klar, og den bakker alle de konservative i kommunalbestyrelsen og de nye kandidater op om. Andreas politiske udmeldinger om parkeringsrestriktioner og røgfri strande er der ikke opbakning til i den konservative gruppe. Alle er enige om, at vi skal opføre os ordentligt på strandene, og at alle er velkomne i Gentofte Kommune," siger han.

arrow DEBAT: Fup og fakta om Bellevue Strand
25. juli 2021 kl. 07:51 Opdateret: kl. 15:34
arrow DEBAT: Tak til Weidinger for indsats på Bellevue
24. juli 2021 kl. 12:51 Opdateret: kl. 15:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

KONTAKT OS