4. juni 2020
2019 var et gyldent år for 16-årige Holger Rune fra Hellerup Idrætsklub.
gallery icon

Se billedserie

2019 var et gyldent år for 16-årige Holger Rune fra Hellerup Idrætsklub.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsåret 2019: Både elite og amatører brillerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsåret 2019: Både elite og amatører brillerede

Villabyernes sportsjournalist ser tilbage sportsåret, der er gået i Gentofte

Villabyerne - 09. januar 2020 kl. 16:06
Af Ole Tradsborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu et sportsår er gået. Og med lokale øjne blev 2019 igen et fantastisk et af slagsen.

På elitesiden viste flere klubber sig igen fornemt frem på øverste niveau, lige som de mange glade amatører i kommunens mange idrætsforeninger også markerede sig.

Og så var der dem, der gik solo hele vejen og leverede fantastiske præstationer, som eksempelvis et ukueligt ro-ægtepar fra Skovshoved.

Men årets sportsnavn på de lokale breddegrader er i min (og mange andres) optik - og helt uden konkurrence - Holger Rune.

Den blot 16-årige tenniskomet henrykkede også i 2019 alt og alle og vandt flere flotte titler i årets løb. Ved årets udgang scorede han endnu en gang en fornem hæder, denne gang da han blev valgt til 'Årets fund', en idrætspris, Politiken uddeler sammen med Danmarks Idrætsforbund.

Tennis-esset fik hæderen, fordi han bl.a. vandt Grand Slam-juniorturneringen French Open samt sæsonfinalen Masters Final i Kina i oktober blandt de otte bedste juniorer i verden under 18 år.

I den turnering kæmpede Holger Rune sig til endnu en turneringssejr på højeste juniorniveau, og belønningen var bl.a. førstepladsen på ITF's U18-rangliste ved årets slutning.

arrow Læs også: Ildsjæle søges: Hvem skal hædres med 25.000 kr?
Ikke kun Rune

At tennis i Gentofte trods alt er mere end Holger Rune, sås i juli måned, hvor der faldt guldregn over Gentoftes øvrige tennistalenter ved DM.

HIK’s Hannah Viller Møller og Gentoftes Christian Sigsgaard vandt i juli måned DM-guld i udendørs tennis.

På damesiden skete det efter et opgør mellem andenseedede Hannah Viller Møller (HIK) og turneringens overraskelse, 15-årige Johanne Christine Svendsen fra Hørsholm Rungsted Tennisklub.

17-årige Hannah Viller Møller var i kontrol det meste af kampen og vandt sikkert med 6-2, 6-2.

Efter damernes finale var det herrernes tur. Her var finalen et rent Gentofte-opgør mellem førsteseedede Christian Sigsgaard og den forsvarende mester, August Holmgren. Christian Sigsgaard vandt overbevisende med 6-2, 6-1. Det er anden gang, at Sigsgaard vinder DM. Første gang var i 2016.

SIF-nedtur

Efter en flerårig succeshistorie med oprykning og optur vendte Skovshoveds fodboldtilværelse i 2. division til et mindre mareridtsår.

Eneste regulære succes kom i juni måned, hvor holdet med nød og næppe - og en stor portion held - lige netop klarede frisag i 2. division-sæsonen 2018/2019, som man ellers var meget tæt på at rykke ud af.

Da en ny sæson i 2. division (2019/2020) blev sparket i gang i august måned, fortsatte SIF desværre i tabersporet.

Kun to gange kunne holdet forlade banen som vindere, mens tre kampe hver kastede et enkelt point af sig. Med hele 11 nederlag i de i alt 16 spillede kampe betyder det, at skovserne indtager en jumboplads i divisionen, der genoptages i starten af marts måned.

HIK-optur

Anderledes går det for HIK i samme række. De sluttede halvsæsonen af på en flot fjerdeplads, hvor store perioder i sæsonen betød sejre på stribe. Dem har der indtil videre været syv af, mens fem kampe er endt uafgjort. Dermed ligger HIK godt til at ende i top-6, der er ensbetydende med, at klubben skal deltage i et afgørende slutspil om at komme i 1. division.

HIK leverede også godt i DBU Pokalen, hvor endestationen blev superligamandskabet fra Silkeborg. I den kamp spillede HIK's anfører Jonas Hebo over for sin bror Mathias Hebo. Brødreduellen endte med at falde ud til Mathias' fordel denne halvkolde og halvsene aften i oktober måned på Gentofte Sportspark, hvor resultatet blev de hæderliger cifre 0-1.

GVI lavede et kunststykke

På grønsværen var det så som så med succes for GVI i 2019, men efter lang tids venten kunne GVI i september måned endelig glæde sig stort. Her tog man nemlig sin nye hjemmebane i brug.

Og det blev fejret på en lørdag, der blev en stor festdag i Nymosen, hvor GVI kunne indvie den helt nyanlagte kunststofbane ved en ceremoni, hvor borgmester Hans Toft (K) klippede snoren og GVI-formand Jesper Sørensen bød velkommen til et fantastisk anlæg med en fornem løsning på belysning til gavn for alle, såvel spillere som naboer.

Dermed blev GVI's helt unikke klubmiljø opgraderet til nu at rumme hele to kunststofbaner i Nymosen. Efter indvielsen lød et stort 'forza GVI' og et tilsvarende forza til Hans Toft.

Futsal Gentofte scorede igen guld

I marts måned tog Futsal Gentofte sig endnu en gang af det danske mesterskab i futsal. Sportsgrenen er virkelig vokset i interesse, og der var da også propfyldt i Gentoftehallen en herlig eftermiddag i marts måned. Her vandt Futsal Gentofte mod udfordrerne fra Futsal København.

Guldet blev landet via udesejr på 3-1 og 2-2 i den anden finalekamp på hjemmebane, der blev en seværdig finale med mange gode, individuelle momenter. Her indtog anfører Mads Falck igen en hovedrolle.

Københavnerne var nemlig foran ved pausen, men derefter scorede først Morten Larsen til 1-1 og derefter Ligaens topscorer Mads Falck på et langskud. Gæsterne fik udlignet til sidst, men de kom ikke for alvor tæt på, og derfor kunne Futsal Gentofte igen kalde sig danske mestre efter en samlet score på 5-3.

Gentofte Futsal kunne senere på året også lade sig hylde som nordiske mestre igen, en titel, man også tog i 2018.

Et afsluttende europæisk eventyr i Champions League blev dog med begrænset succes, men året 2019 var alt i alt absolut med streg under succes.

Stars-guld

Selv om Stars - indtil videre - spiller ishockey på næstbedste niveau, kan man godt vise sig flot frem på øverste hylde.

Det viste Stars nok en gang, da de i april måned vandt 1. division efter en fed serie mod Hvidovre, en serie over fem kampe.

For en sjælden gangs skyld var den gamle ishockeyhal fyldt til bristepunktet, og stemningen var elektrisk, da guldet blev fightet hjem via en sejr på 2-1.

Fra klubben er der nu positive forlydender om at vende tilbage til det fornemste selskab, Metalligaen, og idé- og forretningsmænd er klar i kulissen til at arbejde stenhårdt i den retning.

Volleyherrerne på nyt guldtogt

I april 2019 vandt volleyherrerne DM igen. Det skete i en tæt fjerde kamp mod modstanderen fra Hvidovre Volley.

Sejren kom i hus i Frihedens Idrætscenter, og Gentofte Volley kunne efter kampen lade sig hædre som danmarksmestre for 7. gang i klubbens historie.

Desværre blev det også til malurt i bægeret for volleyklubben, der i oktober måned måtte vinke farvel til Peter Trolle, som måtte indstille sin karriere på grund af vedvarende skader.

Den bogstaveligt talt store spiller (2 meter og 8 cm) spillede stort set hele sin karriere i Gentofte Volley, kun fraset et par år i tyske VFB Friedrichshafen og franske Narbonne i årene 2012 - 2015.

Med Peter Trolle på holdkortet var sejre nærmest altid en garanti, nationalt såvel som internationalt.

Apropos europæisk volleyball, så repræsenterede Gentofte Volley nok en gang Danmark internationalt, men herrerne røg ud af den europæiske volleyturnering Europa Cup. Det skete efter to gode kampe mod det fuldtidsprofessionelle rumænske mandskab Zalau.

Kampen gjaldt en billet til ottendedelsfinalen i turneringen. Med en sejr på 3-2 på hjemmebane i Kildeskovshallen i midten af december, drog holdet håbefuldt af sted til Rumænien senere i december måned.

Men her lykkedes det ikke at fastholde momentum, og Gentofte-herrerne måtte notere et soleklart 3-0-nederlag. Det samlede nederlag til trods viste Gentofte Volley nok en gang internationalt format.

Talentfabrikken Hellerup Kajakklub

Klubbens mange rotalenter viser sig frem overalt, hvor de deltager i konkurrencer. På både herre- og damesiden har klubben således stribevis af talenter. To af de kvindelige top-roere er Bolette Nyvang Iversen og Sara Milthers. Villabyerne mødte dem i sommerens løb til en snak om, hvad det kræver at være med i den absolutte ro-top.

Hellerup Kajakklub rummer en masse yderligere talenter foruden de to nævnte, så 27. september kunne mere end tyve rotalenter fremvise alle varianter af ædelt metal på klubaftenen i kajakklubben.

Superseniorer på rotogt

Det kan godt være, at ægteparret Isabella og Søren Svejstrup ikke roede konkurrence-roning, da de i sommerens løb stævnede ud fra hjemmebanen ved Skovshoved Havn, men deres præstation rækker alligevel til den største guldmedalje.

Parret roede nemlig Sjælland rundt, og på den måde brugte de sommeren en kende mere aktivt, end folk på deres alder normalt gør.

76-årige Isabella og 81-årige Søren er aktive roere i Skovshoved Roklub, men det var i privat regi, at de fik idéen at ro rundt om Sjælland. Det brugte de 18 ro-dage på i perioden 16. juni til 15. juli.

Endnu mere imponerende var bedriften, når man tænker på, at de var alene uden styrmand, da båden, de valgte til formålet, er en udrigger af Coastal-typen. I alt blev henlagt 624 kilometer, hvilket betød omtrent 35 kilometer dagligt.

GSK 60 år

I december fyldte den lokale svømmeklub Gentofte Svømmeklub (GSK) 60 år.

Jubilæet blev markeret fredag den 13. december og bød på en herlig dag i Kildeskovshallens bassiner men også på land. Den populære svømmeklub har fromme ønsker til bedre faciliteter, da ventelisterne til træning er alenlange.

Idéerne i klubben er mange for at tilbyde træning til kommunens mange unge svømmere, og klubtilbuddene udvides hele tiden med bl.a. at indtænke lektiecafé til de unge, mens der til de voksne svømmere tænkes helt ud af boksen og tilbydes Open Water svømning, en disciplin, der til stadighed vinder mere og mere frem nationalt, men så sandelig også lokalt på vores lange kystlinje i Øresund.

HIK Håndbold

Efter flere sæsoners nedtur lysner det nu gevaldigt for HIK's bedste herre- og damehold. Herrerne er rutchet ned i rækkerne og ligger nu i Kvalifikationsrækken (lige under 3. division).

Meget tyder dog på, at udviklingen er vendt, for HIK fører rækken suverænt med 11 sejre i 11 kampe som resultat ved årets udgang.

Damerne ligger lunt placeret i toppen af 2. division, men sluttede desværre 2019 af med to nederlag og tabte derfor et par vitale skridt i kampen om den bedste placering.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

KONTAKT OS