17. april 2021
Nikolaj Meyland-Smith, adm. direktør i City Container, der fra 1. marts har overtaget affaldsindsamlingen i Gentofte Kommune.  Pressefoto
Nikolaj Meyland-Smith, adm. direktør i City Container, der fra 1. marts har overtaget affaldsindsamlingen i Gentofte Kommune. Pressefoto
Foto: SEIDEL PHOTOGRAPHY APS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skraldeskifte: Nye skraldebiler på el

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skraldeskifte: Nye skraldebiler på el

Dagrenovation i Gentofte Kommune varetages nu af City Container. I forbindelse med skiftet er der indkøbt to el-skraldebiler

Opdateret 01. marts 2021 kl. 16:17
Villabyerne - 01. marts 2021 kl. 16:11

Alle private husstande i Gentofte vil fremover opleve, at deres affald håndteres af affalds- og logistikvirksomheden City Container, der kommer til at stå for alt fra dagrenovation til storskrald. En stor del af teamet er gengangere fra seneste hold, så de ved hvor spandene står.

arrow Læs også: Gentofte Kommune vil høre, hvad du synes om affald

Som noget nyt vil to af de knap tyve skraldebiler udelukkende køre på el og dermed støje og forurene markant mindre.

"Det er første gang, at Gentofte Kommune får el-skraldebiler. Det bliver nye fabriksbyggede elbiler, der leveres af Phoenix Danmark, og er opbygget på en Renault PVI C-Less - og ikke bare ombyggede diesel-skraldebiler hvor et batteri er sat ind, som normalt klarer sig dårligere," siger René Højlund-Larsen, der er divisionsdirektør i City Container.

De to spritnye el-skraldebiler forventes at være klar til at køre i Gentoftes gader til oktober. City Container vil dele data og erfaringer med kommunen, blandt andet om hvordan el-skraldebilerne har klaret det hver dag, og hvor langt de kan køre på en opladning på de forskellige ruter.

Det betyder, at kommunen kan træffe en mere kvalificeret beslutning ved de næste indkøb af el-skraldebiler.

"Det er en fornuftig løsning, for normalt kan store el-lastbiler ikke klare ret mange kilometer på en opladning. Men vi planlægger vores ruter, så der er balance mellem kørte kilometer og indsamlingen, så det er muligt at køre hele distriktet på én opladning - selv på de lange dage," siger René Højlund-Larsen fra City Container.

joachr

arrow Gentofte opgiver at sortere skrald til tiden
25. februar 2021 kl. 09:46 Opdateret: kl. 14:43
arrow Naturfredningsforening får miljøpris
17. februar 2021 kl. 09:58 Opdateret: kl. 09:43
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

KONTAKT OS