2. juni 2020
'Virus og bakterier i skraldespanden kan gøre os syge, hvis vi kommer i nærkontakt med affaldet, ' siger Henrik Justesen, skraldemand i Gentofte for renovationsformaet Remondis. Han opfordrer derfor borgerne til at slå en knude på affaldsposen, inden den kommer ned til restaffald.
'Virus og bakterier i skraldespanden kan gøre os syge, hvis vi kommer i nærkontakt med affaldet, ' siger Henrik Justesen, skraldemand i Gentofte for renovationsformaet Remondis. Han opfordrer derfor borgerne til at slå en knude på affaldsposen, inden den kommer ned til restaffald.
Foto: Foto: Gentofte Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skraldemænd med bøn til borgerne: Slå knude på affaldsposen – og hold igen med storskrald og haveaffald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skraldemænd med bøn til borgerne: Slå knude på affaldsposen – og hold igen med storskrald og haveaffald

I en tid med covid-19 udbrud i Danmark kommer skraldemændene nu med en særlig bøn til borgerne: 'Slå knude på skraldeposen, så vi mindsker risikoen for at blive smittet, når vi afhenter skrald'

Villabyerne - 23. marts 2020 kl. 17:30
Af Signe Steffensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bakteriefyldte skraldespande er hverdag for skraldemændene, men i disse tider er de særligt opmærksomme på ikke at komme i kontakt med løst skrald. I en pressemeddelelse opfordrer de derfor borgerne til at være ekstra omhyggelige med håndeteringen af deres skrald.

"Når affaldet ligger løst i beholderen, er der større risiko for, at vi bliver syge. Vi risikerer nemlig at komme i nærkontakt med virusbefængt affald, f.eks. når det blæser op i ansigtet eller ud på vejen, når vi samler det op," siger Henrik Justesen, der er skraldemand i Gentofte for renovationsfirmaet Remondis.

I Remondis har de allerede nu iværksat flere initiativer hos skraldemændene for at mindske smitten. De sædvanlige stofhandsker er skiftet ud med latexhandsker og flere gange om dagen spritter skraldemændene sig af. Men de er stadigvæk eksponeret, fortæller kommunikationschef i Remondis, Pernille Andersen, som derfor håber, at borgerne vil tage opfordringen til sig.

"Hvis først vores mænd (red. Skraldemænd) lægger sig syge, er der ikke nogen til at hente skrald. Og hvis affaldet ikke bliver hentet, er smittefaren endnu større. Så det er vigtigt, at vi passer på dem."

Fakta
Sådan håndterer du affald under covid-19
  • Slå knude på affaldsposen
  • Hold igen med storskrald og haveskrald
  • Overvej at vaske affaldsbeholderne, så smitterisikoen også mindskes her (Brug sæbe og haveslange).

Hold øje med løbende ændringer på affaldsområdet i Gentofte Kommune på kommunens hjemmeside: https://www.gentofte.dk/da/Borger/Bolig/Affald-og-Genbrug
Hold igen med storskrald og haveaffald

Gentofte Kommune arbejder for at sikre den nødvendige bemanding til at varetage opgaverne på affaldsområdet. Dette gøres blandt andet ved, at afhentningen af affald ikke belastes mere end højst nødvendigt. Derfor opfordres borgerne i denne periode til at begrænse omfanget af storskrald og haveaffald.
Gentofte Kommunes genbrugsstation holder i øjeblikket åbent inden for rammerne af et nødberedskab, det vil sige med begrænset åbningstid. Under nødberedskabet modtager genbrugsstationen kun affald fra erhvervene, mens private borgere i øjeblikket ikke må aflevere storskrald her.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

KONTAKT OS