23. juli 2021
Viktor Axelsen og modstanderen Mark Caljouw i smuk dans om fjerbolden. Herresinglekampen var en fryd at se på. Foto: Ole Tradsborg
gallery icon

Se billedserie

Viktor Axelsen og modstanderen Mark Caljouw i smuk dans om fjerbolden. Herresinglekampen var en fryd at se på. Foto: Ole Tradsborg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovshoved er i ny guldfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovshoved er i ny guldfinale

Det endte med en sikker semifinale-sejr på 5-1 over Team Skælskør-Slagelse. Skovserne møder Værløse i en gentagelse af sidste års finale

Villabyerne - 23. juni 2021 kl. 09:45
Af Ole Tradsborg

Med Værløses tidlige sejr tirsdag skulle Skovshoved tirsdag aften gå på banen med vished om, at det kunne blive en reprise af sidste års finale. Det krævede en SIF-sejr, og det var lige, hvad det endte med.

arrow Læs også: Skovshoved tog guldet for andet år i træk

Holdkampen blev skudt i gang med 2. mixdoublen ved SIF's Joel Eipe/Mette Poulsen, og de kom godt fra start, men måtte notere 8-11 ved første break. De tabte også første sæt.

Eipe/Poulsen fik kæmpet sig på 14-18, men TSS-duoen var dog for stærk, og de vandt også 21-14 i et relativt hurtigt spillet første sæt.

Kort efter blev 1. mix-doublen sat i gang i skikkelse af Carsten Mogensen/Sara Lundgaard på nabobanen.

Også SIF's bedste mixkonstellation kom bagud i starten, men de fik stille og roligt fightet sig tilbage i opgøret, bl.a. ved 8-11 undervejs.

Eipe/Poulsen ved siden af startede andet sæt bedst og kom her foran 7-5 og virkede til at have fået bedre styr på begyndernerverne, og SIF-parret kom da også først på 11 point. Skovserne spillede sig herefter afgørende frem, og de vandt sættet 21-12 i rigtig fin stil efter mange gode dueller.

Helt lige var det længe på nabobanen, men TSS tog et tæt første sæt, efter SIF-duoen Mogensen/Lundgaard havde overlevet en enkelt sætbold.

Matchen fortsatte længe helt lige i andet sæt, men SIF-duoen måtte se sig bagud 8-11 ved breaket, hvor de blev coachet undervejs af Joachim Fischer og Kati Tolmoff.

Mixed emotions i mix-kampe

Eipe/Poulsen fik samtidig på banen ved siden af fat igen i tredje sæt, hvor de kom på 11-6 inden sidebyttet. Herefter viste især Joel Eipe vindermentalitet og god aggressivitet, og SIF'erne førte sig frem, mens TSS-spillerne skiftedes til at begå fejl på stribe.

Sejren blev 21-12, og dermed fik skovserne aftenens første hold-point. Det blev kort efter fejret af udligning til 1-1 i sæt i 1. mixdoublen, hvor Mogensen/Lundgaard gravede dybt i reserverne.

Desværre kunne de ikke holde sig på sporet i et ujævnt tredje sæt, hvor SIF-parret var tæt på udligning midtvejs, men til sidst tabte relativt klart (13-21), og så stod det 1-1 på tavlen.

Geniale Gemke

Anderledes suveræn var Rasmus Gemke i 2. herresingle, og han udraderede ganske enkelt sin modstander Ruben Jille, bl.a. foran 11-3 ved breaket.

Sættet blev vundet med knusende 21-5. Næsten lige så sikkert sejrede han i andet sæt (21-9), og dermed kom SIF igen foran i holdkampen.

Næsten samtidig med Gemkes sejr blev SIF's tungeste skyts bragt i stilling i skikkelse af Viktor Axelsen. TSS' hollandske spiller Mark Caljouw gjorde kampen igennem en rigtig god figur, og han var også foran i første sæt, men fornemmelsen i hallen var ikke til at tage fejl af, for Axelsen skruede op og ned i tempo, som han behagede.

Derfor kom han som ventet også først på 11 point, hvilket gav spillerne et velfortjent hvil.

Herresinglen tiltrak sig følgelig kæmpe opmærksomhed, og derfor fik damesinglen mellem SIF's Sophia Grundtvig og Imke van der Aar ikke megen bevågenhed. Og det var der faktisk en grund til, for TSS-spilleren måtte ved scoren 0-5 opgive at spille kampen færdig, så scoren på tavlen blev hurtigt 3-1 til SIF.

Viktor Victory

Viktor Axelsen tog det fortsat meget roligt, dog også ramt af flere uprovokerede fejl, og den kombi gjorde, at spillerne fulgtes ad næsten synkront gennem sættet.

Altså lige indtil Viktor Axelsen satte ind med en skræmmende spurt, så sættet blev vundet 21-17. Andet sæt blev lige så intenst, men igen viste Viktor Axelsen, hvor skabet skulle stå, og så sejrede han 21-16, hvilket gjorde det til 4-1 på tavlen samlet til SIF.

Dermed var det op til damedoublen i skikkelse af Sara Lundgaard/Mette Poulsen at afgøre holdkampen. Og i et vanvittigt første sæt, der sluttede hele 30-29, var scenen sat til tidlige finalebilletter. Og de blev sikret kort efter, da TSS-duoen var løbet tør for både kræfter og tro i andet sæt, som skovserne vandt 21-13. Da det var en realitet, blev 2. damesinglen mellem SIFs Natalia Koch Rohde og modstanderen Evgeniya Kosetskaya hurtigt stoppet.

Dermed er skovserne igen i finalen for hold, og det bliver spændende at se, om Joachim Fischer vælger at sætte sig selv på holdkortet, eller om han tror, at det hold, han satte tirsdag aften, er det bedste.

Kampen spilles onsdag aften kl. 19 i Brøndby Hallen, hvor Værløse altså igen står som finalemodstanderen mod Skovshoved. Kampen kan følges på TV2 Sport, men har man lyst til at se topbadminton fra første række, er det bare ind og søge efter billet på ticketmaster.dk.

arrow Se de dejlige billeder: Skovshoved mestre igen
24. juni 2021 kl. 11:09 Opdateret: kl. 11:10
arrow Viktor Axelsen hjælper Skovshoved til endnu en DM-titel
23. juni 2021 kl. 23:13 Opdateret: kl. 05:56
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

KONTAKT OS