22. juni 2021
Et af eksperimenterne i den nye virus-udstilling handler om håndhygiejne og vigtigheden af at bruge vand og sæbe for at dræbe bakterier.
gallery icon

Se billedserie

Et af eksperimenterne i den nye virus-udstilling handler om håndhygiejne og vigtigheden af at bruge vand og sæbe for at dræbe bakterier.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Corona-generalen indviede ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Corona-generalen indviede ny udstilling

Efter fem måneders nedlukning genåbner Experimentarium med udstillingen 'Under huden', der har et særligt og højaktuelt tema

Villabyerne - 12. maj 2021 kl. 09:13
Af Kathrine Albrechtsen (tekst og fotos)

Hvem andre end Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, skulle klippe det røde bånd til Experimentariums nye corona-tema?

arrow Læs også: DEBAT: Smitten breder sig i Gentofte

Som en mindre del af den store udstilling 'Under huden' kan man gennem fem eksperimenter og leg få viden og forståelse af, hvordan corona smitter og ikke mindst, hvordan vi bekæmper det.

Under åbningen tirsdag morgen var Søren Brostrøm inviteret til at deltage i tre små forsøg, der blandt andet handlede om vigtigheden af håndvask og hvordan vi bryder smittekæder.

Over for Villabyerne udtrykte han begejstring for den nye udstilling på Experimentarium.

"Her er det ikke mig og andre eksperter, der står og fortæller, hvad borgerne skal gøre. Derimod kan de selv være vidensbegærlige efter at lære mere om corona og smitte. Jeg håber, at udstillingen især fanger de unge, for selvom de fleste efterhånden er blevet gode til at holde afstand og spritte hænder, kan de stadig lære lidt ekstra om god håndhygiejne," siger Søren Brostrøm til Villabyerne.

Efter fem måneders nedlukning har adm. direktør for Experimentarium, Kim Gladstone Herlev, set frem til denne dag, hvor han kunne få lov at genåbne Experimentarium med det særlige corona-tema.

"Det er den mest samfundsrelevante udstilling, vi nogensinde har haft, og det er Danmarks første interaktive corona-tema, hvor børn og voksne leger sig til denne vigtige viden og forståelse af, at vi alle spiller en vigtig rolle i at få brudt smittekæderne og få styr på virus," siger han og fortsætter.

"Selvom vi måske alle er lidt matte i forhold til mere information om corona og virus­smitte, så vil det være farligt at benægte det: Corona kommer til at påvirke os mange år fremover."

arrow Populær restaurant er åben igen efter stort smitteudbrud
12. maj 2021 kl. 06:09 Opdateret: kl. 16:22
arrow Gæster og ansatte smittet: Populær restaurant lukket af corona
07. maj 2021 kl. 14:13 Opdateret: kl. 16:03
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

KONTAKT OS