18. januar 2021
Rolfing stræber efter bedre kropsholdning, større psykisk velvære og færre fysiske smerter gennem behandling af bindevævet.
gallery icon

Se billedserie

Rolfing stræber efter bedre kropsholdning, større psykisk velvære og færre fysiske smerter gennem behandling af bindevævet.
Foto: INSP! Media
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rolfing er kommet til Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rolfing er kommet til Gentofte

Psykolog og certificeret rolfer Camilla Zacho har flyttet sin praksis til Brogårdsvej

Villabyerne - 09. juli 2020 kl. 08:02
Af Peter Klar

Hvis du døjer med efterveer af uvante arbejdsstillinger i hjemmet under coronakrisen eller bare slæber rundt på nogle af de andre fysiske gener, vi mennesker har det med at pådrage os, så har du fået en ny behandlingsmulighed på hånden i Gentofte.

Camilla Zacho har flyttet sin praksis fra København K til Brogårdsvej, og ud over at være uddannet psykolog er hun såkaldt certificeret rolfer.

Dem er der ikke mange af.
"Vi er endnu kun 15-20 rolfere i Danmark, men vi bliver flere og flere," siger Camilla Zacho.

Rolfing kaldes også strukturel integration og er en alternativ behandlingsform, som stræber efter bedre kropsholdning, større psykisk velvære og færre fysiske smerter gennem behandling af bindevævet.

Behandlingsformen har navn efter sin opfinder, den amerikanske biokemiker Ida Rolf (1896-1979).

"Rolfing er en struktureret måde at få ryddet op i kroppen på og få den tilbage i balance. Vi starter udefra og nedefra og ser på, om noget i kroppen er skævt. Skævheder i kroppen kan have mange sideeffekter, som folk kan gå med i mange år. En klient meldte for nyligt tilbage efter første behandling, at han ikke længere er stiv i lænden, når han står op om morgenen, og at han har mindre ondt, når han går. Han var overrasket over, at behandling af hans bindevæv i ben og hofter kunne påvirke hans ryg så meget."

Traumer sætter sig

Der kan også være noget psykisk, der blokerer for, at man kan komme i fysisk balance.

"Der kan være traumer i barndom eller voksenliv, som sidder i bindevæv eller nervesystem og larmer. Nogle, som ved, at jeg også er psykolog, kan have en psykisk motivation for at komme her, men det behøver der ikke at være. Som udgangspunkt er rolfing fysisk og ikke følelsesmæssigt orienteret," forklarer Camilla Zacho.

Hun er uddannet på Rolfing-instituttet i Munchen i 2016. Uddannelsen omfatter bl.a. undervisning i anatomi og fysiologi.

Hun superviseres af andre rolfere og er løbende på obligatorisk videreuddannelse for at bevare sin certificering.

Alsidig psykolog

Camilla Zacho er autoriseret psykolog, uddannet fra Københavns Universitet i 2004, og har taget flere terapeutiske efteruddannelser.

"Jeg har forskellige måder at arbejde på, alt efter hvem du er og hvilke forventninger, du har til forløbet. Jeg trækker således både på eksistentielle, psykodynamiske, adfærdsorienterede og kropspsykologiske tilgange."

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

KONTAKT OS