26. oktober 2020
I foråret døde en sosu-assistent og fem beboere af Covid-19 på Plejehjemmet Salem i Gentofte. I dag lyder meldingen fra Gentofte Kommune, at to beboere og tre medarbejdere er blevet testet positive for Covid-19. Arkivfoto
I foråret døde en sosu-assistent og fem beboere af Covid-19 på Plejehjemmet Salem i Gentofte. I dag lyder meldingen fra Gentofte Kommune, at to beboere og tre medarbejdere er blevet testet positive for Covid-19. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjem brød loven, da ansat døde af Covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjem brød loven, da ansat døde af Covid-19

Da en 75-årig sosu-assistent døde med Covid-19 i foråret, brød plejehjemmet Salem i Gentofte arbejdsmiljøloven, lyder afgørelsen fra Arbejdstilsynet

Opdateret 01. oktober 2020 kl. 15:15
Villabyerne - 01. oktober 2020 kl. 13:40
Af Kathrine Albrechtsen

I foråret døde fem beboere og en 75-årig sosu-assistent på plejehjemmet Salem i Gentofte af Covid-19.

arrow Læs også: Adm. direktør for Diakonissestiftelsen: "Vi ved ikke, hvor den aktuelle Covid-19 er kommet fra"

Arbejdstilsynet konkluderer i dag, at plejehjemmet Salem begik alvorlig brud på arbejdsmiljøloven. Det skriver A4 Arbejdsmiljø.

Den 75-årige sosu-assistent, som kun havde aftenvagter og var på deltid, plejede 8. april en beboer, som var under kraftig mistanke for covid-19, uden brug af værnemidler.

Sundhedsstyrelsen indførte den dag nye retningslinjer for brug af værnemidler på plejehjem.

A4 Arbejdsmiljø skriver, at der i Ankestyrelsens dokumenter står, at ledelsen på Salem var bekendt med, at beboeren havde det dårligt, da den 6. og 8. april rådførte sig hos lægen, der dog afviste, at beboeren skulle coronatestes eller isoleres.

Den 13. april sygemeldte sosu-assistenten sig med symptomer på corona og døde den 22. maj på Gentofte Hospital.

På plejehjemmet blev 12 ud af 67 ansatte mellem den 14. april og 27. april konstateret med smitte af coronavirus, mens 17 ud af 43 beboere omkring den 18. april fik samme testsvar. Ud af de 17 afgik fem ved døden.

I denne uge er yderligere to beboere og tre medarbejdere konstateret med covid-19.

Til A4 Arbejdsmiljø fortæller direktør på Diakonissestiftelsen, Anne Mette Fugleholm, at hun ikke er enig i Arbejdstilsynets afgørelse.

"Vi handlede ud fra den viden, man på det tidspunkt havde om Covid-19, og ud fra de retningslinjer, som i den første tid ændrede sig fra dag til dag. På det tidspunkt, da medarbejderen blev smittet, var der ikke opbygget tilstrækkelig testkapacitet eller nem adgang til brug af værnemidler. Her var strategien baseret på sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand, hygiejne og fokus på symptomer. Kun hvis der var lægelig vurdering af, at der var mistanke om Covid-19 sygdom, kunne vi bruge værnemidler," siger hun til A4 Arbejdsmiljø.

arrow Midlertidigt forbud mod besøg på Plejehjemmet Salem
01. oktober 2020 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:34
arrow Sosu-assistent død med covid-19
24. juni 2020 kl. 15:26 Opdateret: kl. 15:26
arrow Plejehjemmet Salem er raskmeldt
14. maj 2020 kl. 07:29 Opdateret: kl. 07:57
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

KONTAKT OS