16. april 2021
Lær at tackle hverdagen som pårørende_artikel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pårørende tilbydes kursus i livet tæt på en kriseramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pårørende tilbydes kursus i livet tæt på en kriseramt

Tag på kursus om angst, depression og sygdom og bliv instruktør

Villabyerne - 26. januar 2020 kl. 20:30

"Pas på dig selv! Sådan sagde mange til mig, da en af mine pårørende var meget syg. Men hvordan gør man det?" Sådan spurgte Kimie Vidø Welch sig selv, da hun stod i situationen.

Hun kom igennem det langstrakte forløb på egen hånd, og efterfølgende så hun et opslag om frivillige instruktører til kurset ’Lær at tackle hverdagen som pårørende’ og meldte sig.

"Det er et fantastik koncept, fordi det virker. Jeg kan jo se en kæmpe forskel på kursisterne, fra de kommer ind ad døren første gang, til de går ud af den for sidste gang," fortæller Kimie Vidø Welch.

Hjælp til selvhjælp

Det, der virker på kurserne, mener Kimie Vidø Welch, er hjælp til selvhjælp, fordi kursisterne får en række værktøjer til at tackle deres situation, og dermed bliver en slags instruktør.

"Men det vigtigste er, at instruktørerne har prøvet at stå i samme situation og kan sætte sig ind i kursisternes udfordringer. Dermed bliver instruktørerne rollemodeller for kursisterne og viser, at der er en vej fremad," forklarer Kimie Vidø Welch og påpeger, at man som pårørende kan risikere selv at blive syg eller få en depression, fordi det kan være meget belastende at være tæt på for eksempel sin mor, som har fået en svær sygdom.

Der er informationsmøde for alle, der gerne vil på kurset, 4. februar på Gentofte Hovedbibliotek klokken 16 til 17.30.

Tilmelding på Place2Book.dk senest onsdag 29. januar.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

KONTAKT OS