10. juli 2020
Villabyerne har tidligere skrevet om hullede veje og fortove på Kystvejen. Nu fremrykkes investeringer i en flot promenade på Kystvejen. Foto: Gry Brøndum
Villabyerne har tidligere skrevet om hullede veje og fortove på Kystvejen. Nu fremrykkes investeringer i en flot promenade på Kystvejen. Foto: Gry Brøndum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu bliver Kystvejen glattet ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver Kystvejen glattet ud

Ny asfalt på Kystvejen omkring Skovshoved Havn, facaderenovering af Byens Hus og tagrenovering af Kildeskovshallen. Gentofte Kommune har fremrykket investeringer for 34,25 millioner kroner for at sætte gang i hjulene efter

Villabyerne - 02. juni 2020 kl. 11:33
Af Gry Brøndum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver allerede arbejdet på livet løs på vejene omkring Skovshoved Havn, men for de, der har undret sig over huller i asfalten og grimme asfaltplastre på Kystvejen, er der nu udsigt til en ny og mere ensartet belægning.

Kommunalbestyrelsen har motiveret af coronakrisen valgt at fremskynde en række anlægsopgaver, fordi regeringen har gjort det muligt ved at fjerne anlægsloftet.

Så når vi går ud af indeværende år, forventes Kystvejen både syd og nord for Skovshoved Havn at være glattet ud, ligesom krydset ved Charlottenlund Fort: Kystvejen-Jægersborg Allé er blevet optimeret.

Job til vejarbejdere
Arbejdet er en del af et større renoveringsarbejde af Øresundspromenaden fra Charlottenlund Søbad til Bellevue Strand, og også cykelstier, fortove og aktivitetsbånd får en kærlig hånd på strækningen, så alle trafikanter let kan komme frem.

Entreprisechef Morten Emkjer fra Pankas A/S er glad for Gentofte Kommunes disposition med fremrykning af asfaltarbejdet på Kystvejen, da alle projekter tæller i en krisetid, fordi ordren er med til at holde hjulene i gang for den store asfaltlæggervirksomhed, der lægger veje i hele Nordeuropa:

"Når et projekt som dette bliver fremrykket, så behøver vi ikke at sende folk hjem lige med det samme," fortæller Morten Emkjer, der skønner, at opgaven på Kystvejen vil give 10-15 af Pankas A/S' folk arbejde i en måneds tid.

Og efter corona-nedlukningen tæller alle ordrer i bogen, fortæller entreprisechefen:

"Vores vejbelægning er oftest det sidste, man gør under et vejarbejde, så vi frygter lige nu, at der ikke bliver sat så meget i gang, så det ser lidt tomt ud i ordrebøgerne sidst på året," siger Morten Emkjer.

Virksomheden Lindrand A/S renoverer fortov og chikaner på hele Sjælland, og den fremskyndede ordre med renovering på Kystvejen og omkring Gentofte Stadion udgør omkring 10 procent af årsomsætning:

"Det er ekstra omsætning for os, så det er meget væsentligt for vores regnskab i år, så den opgave er vi meget glade for," udtaler entreprisechef Kim Henriksen til Villabyerne.

Stadion og Lyngbyvej

Også kørebanerne omkring Gentofte Stadion og politistationen på Ørnegårdsvej renoveres.

Her vil man først gå i gang med at fikse fortove og kantsten, inden kørebanerne asfalteres på ny. Det var oprindeligt ikke planlagt til at ske før næste år, men nu køres de tunge maskiner i stilling til arbejdet allerede i 2020.

Kørebanen på Lyngbyvej vil også få det glatte lag i indeværende år. Her er man pt. i gang med at undersøge, at riste, brønde og stik, som sikrer afløb for regnvand, skiftes, inden der lægges nyt slidlag på vejbanen.

I forhold til renovering af bygninger har kommunalbestyrelsen også været med til at fremrykke investeringer for en række arbejder under Gentofte Ejendomme:

Det gælder udskiftning af vinduer og døre i GVI, udskiftning af hegn ved Skovshoved Idrætsforening, facaderenovering på Byens Hus, tagrenovering af dele af Kildeskovshallen, renovering af ventila­tionsanlægget på skøjtehallen og udskiftning af udvendige belægninger ved blandt andet Tjørnegårdsskolen og Dyssegårdsskolen.

Opgaverne her er endnu i gang med at blive beskrevet som projekter, der herefter vil blive udbudt til håndværkere og leverandører.

Kommunen har også rykket betalinger af regninger for mere end 100 millioner frem, så pengene kommer hurtigere ud til leverandørerne.

Næste år

Det er regeringen og KL, der har besluttet sig for at afskaffe loftet for kommunerne og regionernes anlægsinvesteringer i 2020, og det kan virksomhederne godt mærke, viser en rundspørge fra Dansk Byggeri.

Her siger i hvert fald mere end hver fjerde bygge- og anlægsvirksomhed, der arbejder for kommuner, at de har oplevet, at der kommer flere opgaver.

Finansministeriet har ifølge pressemeddelelse fra Dansk Byggeri mandag regnet på, at en afskaffelse af anlægsloftet i år vil betyde job til 1.700 medarbejdere landet over.

Dansk Byggeri anbefaler, at man også til næste år dropper anlægsloftet, så der kan blive renoveret og bygget det der skal ude i kommunerne.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

KONTAKT OS