23. januar 2021
Kirkehistoriker Niels Kastfelt, der selv har udført feltarbejde i Nigeria, fortæller i et foredrag om forholdet mellem kristne og muslimer i landet. Pressefoto
Kirkehistoriker Niels Kastfelt, der selv har udført feltarbejde i Nigeria, fortæller i et foredrag om forholdet mellem kristne og muslimer i landet. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nigeria-foredrag: Mellem terror og fredelig sameksistens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nigeria-foredrag: Mellem terror og fredelig sameksistens

Niels Kastfelt fortæller 21. oktober i Vangede Kirke om det forværrede forhold mellem kristne og muslimer i Nigeria

Villabyerne - 18. oktober 2020 kl. 09:36

Vangede Kirke byder onsdag 21. oktober kl. 19 på foredrag om forholdet mellem muslimer og kristne i Nigeria. Her kommer foredragsholderen Niels Kastfelt omkring både terrorbevægelsen Boko Haram, de nye pinsekirker og tværreligiøs dialog.

Niels Kastfelt er historiker og kirkehistoriker og har i mange år arbejdet i Nigeria, hvor han har forsket i kristendommens og islams historie.

Han har desuden udført mangeårigt feltarbejde i et lokalsamfund i det nordøstlige Nigeria.

Niels Kastfelt er lektor ved Institut for Kirkehistorie og Center for Afrikastudier ved Københavns Universitet og har skrevet og redigeret en række bøger om religionsforhold i Nigeria og det øvrige Afrika.

Forholdet mellem kristne og muslimer er et af de store temaer i verden i dag, både internationalt og i Danmark. Niels Kastfelt fortæller om forholdet mellem de to verdensreligioner i Nigeria, som er et af de få lande i verden, der har stort set lige mange kristne og muslimer.

Forværrede forhold på grund af Boko Haram

Mange kristne og muslimer lever fredsommeligt sammen som borgere i Nigeria, men inden for de seneste 10-20 år er forholdet mange steder blevet voldsomt forværret.

Det mest alvorlige eksempel er den islamiske terrorbevægelse Boko Haram, som har angrebet både kristne og andre muslimer for at opnå en islamisk stat.

Samtidigt vokser de nye pinsekirker voldsomt og bidrager til at skabe et mere højrøstet forhold mellem de to verdensreligioner.

Foredraget, der er et samarbejde mellem Vangede Bibliotek og Vangede Kirke, er gratis.

Tilmelding kan ske på genbib.dk/billetter.

jesl

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

KONTAKT OS