13. maj 2021
Frederik Wiedemann.
Frederik Wiedemann.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Navnenyt: Tivoli-chef fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Navnenyt: Tivoli-chef fylder rundt
Villabyerne - 20. april 2021 kl. 10:17

50 år
Tivolis kulturchef, underdirektør Frederik Wiedemann, Gentofte, fylder 50 år den 20. april.

arrow Læs også: Navnenyt: International netværker fylder 80 år i dag

Når Tivoli igen kan spille Fredagsrock, klassiske koncerter, musicals og meget andet, som lige nu er forhindret af corona, så er det Frederik Wiedemann, der trækker i trådene. Han har siden januar 2019 været kulturchef og underdirektør i Tivoli, hvor han har ansvaret for Tivolis omfattende kulturprogram fra Pantomimeteatret, Tivoli-Garden og balletskolen til koncerter, musicals, teaterforestillinger og de mange events i Carstensens Have.

Det lå næsten i kortene, at Frederik Wiedemann skulle blive kulturchef i Tivoli. Ikke kun fordi hans teenagedatter hedder Columbine, men også fordi kulturen altid har spillet en stor rolle for ham. Fra opvæksten i en familie beskæftiget med jazz, klassisk musik, teater og film til bestyrelsesarbejde i Copenhagen Phil og andre kulturelle virksomheder.

Frederik Wiedemann er uddannet økonom (cand.polit.) fra Københavns Universitet i 1997 og begyndte sin karriere i Finans- og Statsministeriet. Han har efterfølgende været direktør for forskellige digitale virksomheder, medstifter af konsulentfirmaet ReD Associates og digital direktør på Politiken.

Medierne har gjort flittig brug af Frederik Wiedemanns viden om kultur, økonomi og samfundstendenser. Igennem otte år var han hyppig deltager i Smagsdommerne på DR2, han har haft en fast debatklumme i Politiken og skrevet i bl.a. Berlingske Nyhedsmagasin og Dagbladet Dagen. Han har også været gæsteunderviser på Copenhagen Business School og Oxford University og siddet i en række bestyrelser og råd.

De første to år som kulturchef i Tivoli har budt på store omvæltninger med direktørskifte og ikke mindst corona, som har krævet ekstra meget nytænkning. Sidste år bød blandt andet på en ny klassisk musikfestival, en dansefestival, jazzfestival på Pantomimeteateret, flere koncertformater på Plænen og genfødsel af Tivoli Varietéen i Glassalen.

Til efteråret opføres musicalen Atlantis, og blandt sommerens nyskabelser er en serie af klassiske koncerter på Plænen og aktiviteter med løb og yoga i Tivoli uden for normal åbningstid.

Frederik Wiedemann kan skrive under på Georg Carstensen ord om, at Tivoli aldrig bliver færdig. Han lægger også vægt på Carstensens motto om, at Tivoli er for alle. For kulturchefen er Fredagsrockens etablerede stjerner og Lillefredags nye navne lige så vigtige som den klassiske musik og balletten, der har været en del af Tivoli siden 1843.

Frederik Wiedemann er gift med Pernille Knudsen, der er viceadm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. De har børnene Columbine og Ludvig.

Det ligger som en naturlig del af jobbet som kulturchef i Tivoli at følge med i koncerter og forestillinger andre steder. Men han dyrker også sommerhuset i Tibirke og spiller klaver, fodbold og basketball et par gange om ugen.

arrow Navnenyt: Operasanger og direktør fylder rundt
08. april 2021 kl. 16:24 Opdateret: kl. 12:04
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS