24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøprisen går til genbrug med social profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøprisen går til genbrug med social profil

iGenbrug giver både en hjælpende hånd til borgere med særlige behov og til et bæredygtigt miljø

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:56
Villabyerne - 28. december 2016 kl. 12:00
Af Af Kathrine Albrechtsen

iGenbrug startede i 2012 med én jobcoach og to borgere med særlige behov, der solgte fra en container på en p-plads.

I dag tæller iGenbrug 16 borgere og tre jobcoaches, samt en fast stand på Gentofte Genbrugsstation og genbrugsbutik på Stolpegårdsvej 24.

Deres ihærdige indsats og vokseværk blev onsdag den 21. december hædret med Miljøprisen og 25.000 kr., som borgmester Hans Toft (K) overrakte i Rådsalen på Gentofte Rådhus.

"Det er både en stor fornøjelse og meget velfortjent at overrække Miljøprisen til iGenbrug. En genbrugsbutik med fokus på miljøet og bæredygtighed, hvor alt fra møbler til julepynt i jeres hænder får et nyt liv - og siden hen et nyt hjem," sagde han og fortsatte:

"Det er en indlysende vigtig og god arbejdsplads, men I er også i stand til at få det økonomisk til at løbe rundt med et godt overskud, imens I støtter et bæredygtigt miljø. Og når overskuddet ovenikøbet går til videreudvikling af iGenbrug, går det hele op i en højere enhed. Tanken om genbrug er kommet ind under huden hos mange, og I skaber respekt og glæde hos mange Gentofte-borgere. Tillykke med prisen."

Charlotte Eriksen, som var den første jobcoach på projektet i 2012, havde svært ved at holde smil og glæde tilbage.

"Vi havde ikke set det komme, fordi vi stadig føler os som et nyt projekt. Men det er tydeligt, at både projektet og de mennesker, som er med i det, har vokset stærkt. Vores medarbejdere er så stolte - og det er vi også. At projektet kan lykkes, skyldes især et godt og gensidigt samarbejde med Teknik- og Miljø, som har givet os mulighed for at udvide og skabe flere arbejdspladser," sagde hun.

Også hendes kollega, Jørgen Amtoft, var stolte over prisen:

"I iGenbrug er vores grundprincip, at borgerne bliver set og anerkendt. At vi nu så selv får den anerkendelse udefra, er en stor glæde for os."

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

KONTAKT OS