27. oktober 2020
skovløberhus renovering
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Måske er det dig, der skal bo i Charlottenlund Skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måske er det dig, der skal bo i Charlottenlund Skov

Det gamle skovløberhus Alléhuset i Charlottenlund Skov nord for togbroen ved Charlottenlund Station bliver nu istandsat. Og inden jul kan en heldig lejer flytte ind

Villabyerne - 16. oktober 2020 kl. 11:11
Af Signe Steffensen

Lige nu er håndværkerne i fuld gang med at renovere Alléhuset, som skovløberboligen nord for viadukten ved Jægersborg Alle bliver kaldt. Huset har stået tomt de seneste mange år. Forfaldet har været enormt og til stor frustration for borgere i området. Egentlig ønskede Naturstyrelsen, der ejer bygningen, da også at rive den ned, da de ikke længere har brug for boligen i takt med, at antallet af ansatte i Naturstyrelsen er faldet.

arrow Læs også: Skovhus i åbent graffitiforfald - nu skal det sættes i stand

Men ifølge skovrider Kim Søderlund så har Gentofte Kommune ikke ønsket at give tilladelse til en nedrivning, med den begrundelse, at man ikke ønskede at nedlægge en bolig i henhold til boliglovgivningen. Derfor bliver ejendommen nu istandsat.

Når huset er istandsat, vil det blive udlejet til boligformål. Den månedlige leje vil ifølge Naturstyrelsen blive på 12.500 kr., hvilket er fastsat ved vurdering.

"Det vil ske efter forudgående annoncering på NST.DK, og der vil være lodtrækning blandt de interesserede. Vi forventer indflytning før jul," skriver forsfuldmægtig Ole Ejlskov Jensen i orientering til Villabyerne.

Nationalromantik

Villabyerne kontaktede før sommerferien Gentofte Kommune for at få en kommentar til, hvorfor skovhuset på Gyldenlundsvej 1A skal bevares.

Ifølge kommunikationsafdelingen er forklaringen på bevaringsværdien, at Alléhuset i 2004 er blevet bedømt ud fra SAVE-modellen, hvor alle bygninger i Gentofte opført før 1970 har fået en karakter for deres arkitektur, kulturhistorie, originalitet, tilstand og miljømæssige værdi.

Denne bedømmelse har givet Alléhuset, der stammer helt tilbage fra 1890 og er tegnet af arkitekt Sven Otto Roloff, karakteren 4, hvilket placerer den i den kategori af bygninger, kommunalbestyrelsen har vurderet er bevaringsværdige.

Ifølge kommunen er det den korte forklaring af boligens værdi:

"Det er et meget gammelt hus, opført i nationalromantisk stil, som et "lille" hus i skoven, en funktionærbolig, tegnet af en navngiven arkitekt og med en tilstand, der gør det muligt at bruge huset til bolig (efter en renovering)," oplyser Gentofte Kommunes kommunikationsafdeling.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

KONTAKT OS