6. maj 2021
Der vil være masser af lys i Mindelunden den 4. maj om aftenen, men ingen taler eller sang. Det skyldes naturligvis den igangværende coronapandemi. 

Foto: Kammeraternes Hjælpefond
Der vil være masser af lys i Mindelunden den 4. maj om aftenen, men ingen taler eller sang. Det skyldes naturligvis den igangværende coronapandemi. Foto: Kammeraternes Hjælpefond
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lys i mørket - men ingen ceremoni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lys i mørket - men ingen ceremoni

Den store mindehøjtidelighed i Mindelunden på befrielses-aftenen må atter aflyses på grund af coronarestriktioner. Men der vil være lys ved alle gravfelter og mindetavler

Villabyerne - 03. maj 2021 kl. 09:16
Af Jesper Bjørn Larsen

Den store, traditionsrige mindehøjtidelighed om aftenen den 4. maj i Mindelunden må endnu en gang aflyses på grund af smittefaren ved for store forsamlinger. Men fra kl. 17 til 21 vil der brænde levende lys ved stier, gravfelter og mindetavler.

arrow Læs også: Befrielsen fejres på akademiet

"Der er offentlig adgang, og vi håber, at I med god afstand kan lægge vejen forbi og se det smukke skue med levende lys og mindes dem, der gav deres liv for friheden," siger Anna Wagn, der er formidlings- og kommunikationsansvarlig i Mindelunden.

Der vil ikke være taler, musik eller øvrige markeringer. Lysene med deres budskab om håb og fred, minder og sorg, får lov til at tale deres eget stille sprog.

Det er Mindelunden i samarbejde med Kammeraternes Hjælpefond, der har besluttet, at det skal være sådan. Kammeraternes Hjælpefond blev stiftet i 1946 af en kreds af tidligere fanger fra besættelsen, med det formål at hjælpe deporterede og deres efterladte.

Siden 1977 har fonden arrangeret den årlige 4. maj-højtidelighed i Mindelunden i Ryvangen.

arrow Sct. Mortens kirke mindes frihedens aften
29. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:23
arrow I år bliver der 4. maj-gudstjeneste
25. april 2021 kl. 09:47 Opdateret: kl. 11:15
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS