17. september 2021
Nu skal der has på de lange behandlingstider på byggesager i Gentofte Kommune.
Nu skal der has på de lange behandlingstider på byggesager i Gentofte Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune går på rekrutteringsjagt: Bunkevis af byggesager skal behandles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune går på rekrutteringsjagt: Bunkevis af byggesager skal behandles

Der er langt fra de fire ugers sagsbehandlingstid, Gentofte Kommune har som mål, og de ni måneder, som en borger måtte vente på at få svar på sin byggesag. Som konsekvens søger de nu flere kræfter

Villabyerne - 29. juli 2021 kl. 06:03
Af Joachim Christensen

Laver du en googlesøgning på ordet 'byggesager' efterfulgt af navnet på en kommune, så er det næsten ligegyldigt, hvilken kommune det er - resultatet vil være stort set det samme.

Som et af de første resultater vil der dukke en artikel op fra den lokale avis, der beskriver, hvordan antallet af byggesager er eksploderet i kommunen som følge af coronakrisen, hvor pengene fra de aflyste jordomrejser er blevet kanaliseret over i udbygninger og annekser.

Muligvis vil man også fra sin googlesøgning kunne klikke ind på samme avis, der et par uger eller måneder senere har skrevet, at nu intensiveres sagsbehandlingen, der oprustes, flyttes rundt på pengene i kommunekassen og gøres noget for at komme byggesagsbunkerne til livs. Således også i Gentofte.

Her har Villabyerne allerede fortalt om Henrik Hove-Andersen, der måtte vente i ni måneder på at få svar på sin anmodning om et ekstra rum på sin nedlagte garage, og nu afslører et stillingsopslag hos Gentofte Kommune, at man vil komme sagspuklen til livs ved at ansætte en ekstra byggesagsbehandler i en begrænset periode på et år.

Lokker med fleksibilitet
Chef for Plan og Byg i Gentofte Kommune forklarer til Villabyerne, at man regner med, at sagsbunken vil normalisere sig, og man vil derfor ikke permanent udvide sit hold af byggesagsbehandlere. Men for nuværende håber han, at det vil lykkes at ansætte et ekstra sæt øjne til at kigge de mange anmodninger igennem.

"Gentofte Kommune har som alle andre kommuner i øjeblikket ekstraordinært mange byggesager til behandling. Vi tilbyder derfor et job til en person, som i et år vil være med til behandle sagerne. Vi er indstillet på at ansættelsen indgås på fleksible vilkår ift. arbejdstid- og sted," lyder det i stillingsopslaget.

Gentofte Kommune søger en erfaren byggesagsbehandler, og det er derfor de entrerer med favorable vilkår som nedsat tid og mulighed for hjemmearbejde, forklarer Michael Holst. For der er ikke mange på byggesagsområdet, der går ledige.

"Det er vores forsøg på at lokke nogen til, for der er rift om dem. Vi kan se, at alle vores nabokommuner også søger," siger Michael Holst og uddyber:

"Det kan være der sidder en leder et sted, der gerne vil geare lidt ned, eller en seniormedarbejder, der ønsker fleksibilitet. Så håber vi, at det være tiltalende, at det kan være på reduceret tid, eller at man måske kan nøjes med at tage til Gentofte tre gange om ugen."

Gentofte Kommune har også et næsten tilsvarende stillingsopslag, men som en fast stilling. Her er der dog ikke tale om en udvidelse af teamet i Plan og Byg, men som erstatning for en medarbejder, der stopper.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS