22. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom på rundtur i den nye Jægersborghave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom på rundtur i den nye Jægersborghave

De nye plejeboliger og parken Jægersborghave på den gamle Jægersborg Kaserne åbner dørene den 9. maj, selv om de slet ikke er bygget endnu

Opdateret 04. juni 2020 kl. 02:30
Villabyerne - 27. april 2012 kl. 10:45
Af Jeppe Lund

De 72 plejeboliger er ikke bygget, og parken er ikke anlagt.
Alligevel åbner Jægersborghave dørene, så områdets beboere og andre interesserede kan få et indblik i planerne for de nye plejeboliger og den tilhørende park, der vil være åben for alle.
Onsdag den 9. maj fra kl. 16-18 kan du få en rundtur i området med arkitekterne bag projektet. Gentofte Kommune har involveret flere hundrede borgere i informationsmøderne, inden projektet blev fastlagt, og det har givet projektet noget ekstra.
Det fortæller Stine Tarhan, der er projektleder på byggeriet i Gentofte Kommune.
"Arkitekterne fortalte, at det var et ualmindeligt inspirerende materiale at få, for borgerne var med i det, og de var med til at lægge værdierne for det her projekt", siger Stine Tarhan.
På grunden for den gamle Jægersborg Kaserne ligger stadig resterne af det gamle slot i Jægersborg. Men ruinerne ligger under græsset på grunden, hvor det nye plejehjem får sin park. Selv om de ikke er synlige, er ruinerne fredet, så derfor må Gentofte Kommune ikke bygge på lige det sted, hvor slotsruinerne gemmer sig under jorden. Som en del af parkarelaet bliver ruinerne markeret, så besøgende kan se, hvor slottet har ligget.
"En del af projektet er, at der skal åbnes op, så områdets beboere kan få glæde af parken og direkte adgang til Hundesømosen. Dermed bliver der liv både for de kommende beboere og for de lokale", fortæller Stine Tarhan.
De gamle gule kasernebygninger er købt af et ejendomsfirma, mens de nuværende betonbygninger, som kasernen har brugt til undervisning, bliver revet ned. Det er her, de 72 nye plejeboliger skal bygges.
Vil du med på dagen og høre mere om Jægersborghave, skal du tilmelde dig senest den 2. maj via www.gentofte.dk. Det er gratis at deltage, og Gentofte Kommune byder på en forfriskning undervejs.
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS