17. april 2021
Med længsel tænker Frederikke Wiik Jeppesen tilbage på de tider, hvor hun bl.a. kunne besøge Rosenborg Slot i Kongens Have. Foto: Adobe Stock
Med længsel tænker Frederikke Wiik Jeppesen tilbage på de tider, hvor hun bl.a. kunne besøge Rosenborg Slot i Kongens Have. Foto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klumme: Hvis vi mister en del af vores kultur her under corona, mister vi så også en del af os selv?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klumme: Hvis vi mister en del af vores kultur her under corona, mister vi så også en del af os selv?

Igennem tiden har vi mennesker mistet meget: penge, ejendele, folk vi har holdt kært, men her under Covid-19 mister vi andre ting, end vi plejer

Villabyerne - 25. februar 2021 kl. 15:34
Af Frederikke Wiik Jeppesen, 2.x, Aurehøj Gymnasium

Kulturen er en vigtig del af vores liv, den betyder noget for, hvem vi er, hvordan vi opfører os over for hinanden og hvordan vi lever.

arrow Læs også: Børnepsykolog: - Jeg møder meget sjældent forældre, der overdriver deres børns problemer. Snarere det modsatte

Den giver os et fællesskab i vores land og med andre lande, der minder om os, men hvis vi mister en del af vores kultur, mister vi også en del af vores fællesskab og os selv.

Derfor er det vigtigt, vi alle gør en indsats for at prøve at få noget kultur tilbage ind i livet ved f.eks. at læse nogle flere bøger eller gå ind på teaterhjemmesider og se online teaterforestillinger. Vi har set, at fællessang har været vigtigt for nogen og har skabt et fællesskab, og det skal der være mere af.

Alle har lidt savn

Af at have været spærret inde i lidt under et halvt år er vi mange, der har mistet noget, der er en del af os. Vi har alle skullet undvære ting, som vi førhen aldrig tænkte over at miste.

Livet under corona: Unge sætter spot
Elever i 2.x på Aurehøj Gymnasium har samarbejdet med Villabyerne og har skrevet flere artikler, der tilbyder et unikt indblik i de unges hverdag under coronakrise og nedlukning. Her er det en klumme.

Covid-19 har skabt meget rav i den, og det vil den fortsætte med, hvis vi lader den. Selvfølgelig har det været svært at vide, hvad man har skullet gøre, da den kom så pludseligt og voldsomt og ikke kun bragte sygdom med sig.

Efter at være blevet frabedt at mødes med venner og den ældre generation i familien, har ensomheden og kedsomheden vokset meget i mig og ligeså i mange andre. Alle forbuddene har gjort det sværere at leve livet, som man gerne vil. Der er kommet en masse regler og en masse måder at holde sig fra hinanden på.

Ikke at kunne mødes med venner på samme måde, som man har kunnet førhen, er virkelig noget, jeg savner meget. Nu om stunder kan man knap nok gå ud fra sit hjem.

At hygge sig sammen med venner ved at tage ud at spise sammen eller tage til arrangementer sammen, er blevet rigtig svært, og også bare det at holde kontakten med dem.

Man kan selvfølgelig snakke sammen over Facetime, men hvad hygge er der i det? Det er hyggeligst, når man kan mødes og snakke ansigt til ansigt, mærke andres tilstedeværelse i stedet for kun ens families.

Kigger på min skærm

Jeg er, nok ligesom mange andre, endt med at sidde hjemme på mit ensomme og mørke værelse og kigge ind i min skærm dagen lang, for den er snart alt, jeg har. Problemet med den er bare, at de fleste ting man ser på den er "tomme" ting. De er ligegyldige. De giver ingen værdi i livet.

Den er blevet til en ny, tom underholder. Museer, biografer, biblioteker osv. har måttet lukke ned pga. Covid-19. Det har givet os en større grund til ikke at forlade vores hus og derved ikke opleve noget af vores land, hvilket jeg synes er virkelig ærgerligt.

Jeg kan tydeligt huske sidste år, hvor jeg var på Rosenborg Slot. Jeg havde længe gerne villet se, hvordan de kongelige levede engang, da vi jo stadig har et kongehus den dag i dag. Det var en rigtig spændende oplevelse at se noget, man ellers ikke normalt ser i dagligdagen, og at opleve noget fra fortiden, men som også kan kobles til vores nutid.

Nu, under Covid-19, er muligheden udelukket ligesom muligheden for at se og opleve andre ting af vores kultur.

Det skaber et kulturtab hos os, for vi kan ikke komme ud og se og lære om kultur på samme måde som for blot et par måneder siden, inden nedlukningen gik i gang... igen.

arrow Ung i et spørgeskema: - Jeg vil skide på samfundets helbred
24. februar 2021 kl. 19:02 Opdateret: kl. 13:42
arrow Mangler du samvær i hverdagen? Her er fire ting, der kan hjælpe
19. februar 2021 kl. 19:50 Opdateret: kl. 15:46
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

KONTAKT OS