26. september 2021
Den konservative Katarina Ammitzbøll forlader Kommunalbestyrelsen i Gentofte 31. august. Hun bliver afløst af Niels Lund. Foto: Jesper Bjørn Larsen
Den konservative Katarina Ammitzbøll forlader Kommunalbestyrelsen i Gentofte 31. august. Hun bliver afløst af Niels Lund. Foto: Jesper Bjørn Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Katarina Ammitzbøll forlader kommunalbestyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katarina Ammitzbøll forlader kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsens møde 31. august bliver det sidste for den konservative Katarina Ammitzbøll. Det har hun meddelt borgmester Hans Toft og den konservative gruppe

Opdateret 22. juli 2020 kl. 14:53
Villabyerne - 22. juli 2020 kl. 14:00
Af Michael Harsvik

Det sker i erkendelse af, at det er svært at få tid til både pladsen i Folketinget for Frederiksberg og Københavns storkreds og kommunalbestyrelsen i Gentofte.

"Da jeg blev valgt til Folketinget for et år siden, aftalte jeg med borgmester Hans Toft, at vi skulle bruge et år på at se, om jeg kunne passe begge poster. Men da jeg også gerne vil have mere tid til min 12-årige søn, så har jeg besluttet mig for at stoppe i kommunalbestyrelsen. Det er ikke et endegyldigt farvel til kommunalpolitik. Jeg kan sagtens se mig selv tilbage på et senere tidspunkt," siger hun.

Katarina Ammitzbøll blev valgt til kommunalbestyrelsen i 2017 og sidder i dag i tre forskellige udvalg - blandt andet er hun næstformand i Børneudvalget.

"Jeg kommer til at savne den meget tætte kontakt med borgerne, som vi har i kommunalbestyrelsen. Og jeg vil også savne de mange gode, politiske kollegaer, jeg har mødt og samarbejdet med. Vi har et rigtigt godt samarbejde - også på tværs af partier," siger hun.

Specielt én sag fra Gentofte vil hun tage med sig i Folketinget:

"Jeg synes, hele sagen om udligningsreformen vidner om meget store fordomme om Gentofte Kommune. Vi driver vores kommune virkelig billigt og har lige så store udfordringer økonomisk som andre kommuner. Jeg synes, man skulle stille krav til de kommuner, der får penge om, at de skulle drives ligeså effektivt, som Gentofte," siger hun.

Nyt ansigt

Niels Lund står til at blive det næste konservative kommunalbestyrelsesmedlem, da han er 1. suppleant. Rent formelt skal han dog godkendes som nyt medlem på kommunalbestyrelsens møde 31. august. Her skal Katarina Ammitzbølls udtræden også godkendes officielt.

Den fremtidige fordeling af konservative udvalgsposter i Kommunalbestyrelsen vil blive meddelt på mødet 31. august.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS