15. maj 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Italiensk fodboldpassion - set fra Charlottenlund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Italiensk fodboldpassion - set fra Charlottenlund

Journalist Christian Nørgaard Larsen er pennen bag den nyudkomne bog 'Halvguderne - 100 år i italiensk fodbold'

Villabyerne - 19. december 2020 kl. 11:00

Det er næsten skæbnesvanger god timing, at det er netop afdøde Diego Maradona, der pryder forsiden på bogen 'Halvguderne - 100 år i italiensk fodbold', som netop er udkommet på Byens Forlag. Forfatter er journalist på Berlingske Christian Nørgaard Larsen, som bor i Charlottenlund.

arrow Læs også: Hvem skal vide hvad i en organisation? Ny bog kaster lys over det

Men bogen handler om meget, meget mere og andet end Maradona - og fodbold for den sags skyld.

'Halvguderne - 100 år i italiensk' fortæller historien om den særegne, dramatiske og passionerede italienske fodboldkultur - calcio - der har så stor betydning i Italien, og som er mindst lige så forhadt, som den er elsket uden for landets grænser.

I årtier forbandt omverdenen italiensk fodbold med kold, defensiv kynisme, men meget er hændt, og i disse år drømmer Serie A om en ny storhedstid.

Helte og tragedier

"I Italien er samfundet og fodbolden tættere forbundet end noget andet sted i Europa. Calcio er altid andet og mere end sport: Den er korruption, magtsyge, ambition, politik, religion, helte og tragedie. Italienernes lidenskab for fodbold er dyb og har ofte karakter af et voldeligt kærlighedsforhold," siger Christian Nørgaard Larsen i en pressemeddelelse fra Byens Forlag.

"Italienernes lidenskab for fodbold er dyb og har ofte karakter af et voldeligt kærlighedsforhold."

Christian Nørgaard Larsen

Bogen byder på 10 nedslag i italiensk fodbolds forunderlige kulturhistorie.

Om 1930'ernes fascistiske propaganda; om Serie A's og Milanos første storhedstid i 1960'erne; om forretningsmanden og charlatanen Silvio Berlusconis sammensmeltning af fodbold og politik i 1980'erne; om 00'ernes dommerskandale og Juventus' storhed og fald; og om ligaens genrejsning de senere år, nu med stjernenavne som Cristiano Ronaldo og Christian Eriksen.

Forord af Berggreen

Bogens forord er skrevet af den tidligere Pisa-, Roma- og Torino-spiller Klaus Berg­green, der opnåede 46 landskampe for Danmark. Han skriver blandt andet:

"Vi tog til Volterra-bjergene og trænede som gale før sæsonstarten. Det betalte sig. Vi overlevede, og jeg kom på årets hold. Større kunne det ikke blive, som at være i paradis. Alle elskede dig, alle forgudede dig. Efter et nederlag på hjemmebane smed de sten og mønter mod alle spillerne på vej ud af banen. Bortset fra mig. Jeg havde som sædvanlig knoklet røven ud af bukserne, og det respekterede de."
jesl

arrow Syv kvinder vil tilbage til de liderlige fortællinger
23. februar 2021 kl. 07:17 Opdateret: kl. 16:47
arrow Ny bog vil sparke glæde og lykke ind i dit liv
16. februar 2021 kl. 13:25 Opdateret: kl. 11:21
arrow Bogen til alle, der er dødtrætte af deres chefer
09. februar 2021 kl. 11:26 Opdateret: kl. 09:20
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS