17. april 2021
Særligt de unge håndboldspillere i HIK lider under coronakrisen, hvor hele håndboldafdelingen snart har været lukket i et år. Det ændrer onsdagens udmeldinger om en lille genåbning ikke på. Direktør Thomas Nielsen er bekymret. Arkivfoto: Ole Tradsborg
Særligt de unge håndboldspillere i HIK lider under coronakrisen, hvor hele håndboldafdelingen snart har været lukket i et år. Det ændrer onsdagens udmeldinger om en lille genåbning ikke på. Direktør Thomas Nielsen er bekymret. Arkivfoto: Ole Tradsborg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætsleder om genåbning: Det rykker ikke ret meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætsleder om genåbning: Det rykker ikke ret meget
Villabyerne - 24. februar 2021 kl. 16:46
Af Joachim Christensen

Mange har givetvis håbet på, at de fra 1. marts kunne vende tilbage til noget, der minder mere om en normal hverdag. Onsdag meldte regeringen ud om planerne for genåbning, der blandt andet inkluderer detailhandlen og et større forsamlingsloft for udendørs idrætsaktiviteter. Her må man nu være 25 personer samlet.

arrow Læs også: Se fotos: HIK sejrede i lokalderby

Det sidste er brugbart for Hellerup Idræts Klub (HIK), men alligevel har direktør Thomas Nielsen ikke det store smil fremme.

"Det rykker ikke ret meget for at være helt ærlig," siger han.

"De eneste, der er åbnet for, er vores fodboldafdeling, der kan træne udendørs i grupper op til 25. De har trænet hele tiden - bare i grupper af fem, så nu bliver det nemmere, men vi får ikke flere i gang rent motions- og træningsmæssigt", siger direktøren.

HIK har udover fodbold store tennis- og håndboldafdelinger, og for dem er der intet nyt. Og intet nyt er dårligt nyt.

"Alt håndbold og tennis er stadig lukket ned. Og det udgør 70-80 procent af vores klub," siger Thomas Nielsen.

Tennisspillerne kan rykke udendørs omkring påske, hvor vejret bliver mildere, mens håndboldafdelingen er afhængig af lempede restriktioner.

Direktør Thomas Nielsen er bekymret.

"Jeg bekymrer mig mest om, at vores medlemmer ikke kan dyrke idræt. Det er jo sundhedsmæssigt bekymrende. Vores håndboldafdeling har snart været lukket ned i et år, og vi har allerede mistet mange medlemmer. Det bliver værre og værre frem til, vi kommer i gang. Sekundært er det klart, at når vi mister medlemmer, får vi færre indtægter, og der må vi tilpasse os. Sponsorerne er også pressede, så indtægterne minimeres, og det produkt, vi kan tilbyde, bliver alt andet lige lidt forringet", siger han.

Klubben forsøger at holde gang i fællesskab og træning med online træningssessioner, men det kan ikke måle sig med den ægte vare, mener Thomas Nielsen.

"Vi forsøger at lave alternativ, webbaseret træning, men det er jo ikke det samme for en håndboldspiller på syv-otte år, der ønsker at komme i hallen og spille med sine kammerater, at lave crossfit-øvelser derhjemme. Det sociale element er stort i sport, og det mangler," siger han.

arrow HIK-nederlag i sidste test
09. marts 2021 kl. 17:34 Opdateret: kl. 16:13
arrow HIK mister sin cheftræner
02. marts 2021 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:40
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

KONTAKT OS