26. september 2020
Hos politiets vagtcentral oplever man en markant nedgang i antallet indbrud i private hjem i disse dage. Foto: Jan Partoft
Hos politiets vagtcentral oplever man en markant nedgang i antallet indbrud i private hjem i disse dage. Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmekarantæne holder indbrudstyve i skak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmekarantæne holder indbrudstyve i skak

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Nordsjællands Politi kunne fredag melde om et døgn helt uden anmeldelser om indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds


Villabyerne - 23. marts 2020 kl. 10:30
Af Signe Steffensen

Gentofte Kommune er som bekendt en af de kommuner i landet, der er hårdest plaget af indbrud, men også her forholder indbrudstyvene sig i ro.

For første gang i nyere tid har Nordsjællands Politi i et helt døgn ikke modtaget anmeldelser om indbrud i privat beboelse. Politiets indsats og et øget fokus fra borgernes side på sikring af egen bolig og nabohjælp har sikret et støt faldende indbrudstal. Men det drastiske fald skal nok tilskrives, at mange borgere er hjemme på grund af situationen omkring coronavirus/covid-19. Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Køb og spis lokalt: Disse takeaway steder og forretninger har fortsat åbent
24 timers overvågning

I døgnet fra torsdag den 19. marts klokken 07.00 til fredag den 20. marts samme tid er der i Nordsjællands politikreds ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse.

”Jeg er naturligvis glad for, at vi i et helt døgn ikke har fået en eneste anmeldelse om indbrud i private hjem, for det er ingen hemmelighed, at indbrud generelt set er en stor udfordring her i kredsen. Vi har de senere år haft held med at nedbringe tallet, men forklaringen skal nok primært findes i, at mange borgere i øjeblikket befinder sig på deres egen bopæl som følge af coronavirus/covid-19,” fortæller politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow.

Ekstra fokus på virksomheder

Indbrud i privat beboelse dækker over indbrud i villaer og lignende, lejligheder samt landejendomme. Antallet af sådanne indbrud har de seneste år været faldende i kredsen, men er stadig for højt. Derfor har Nordsjællands Politi haft og vil fortsat have fokus på området og vejlede borgerne om de forebyggende tiltag, der kan indføres for at undgå indbrud. Samtidig følger Nordsjællands Politi nøje udviklingen i forhold til indbrud i for eksempel erhvervsvirksomheder og institutioner, da der kan være en risiko for, at indbrudstyvene i stedet retter deres fokus mod disse steder.

arrow Gentofte har flest smittede per borger
20. marts 2020 kl. 18:15 Opdateret: kl. 18:25
arrow Storstilet 4. maj fejring udskydes til august
19. marts 2020 kl. 18:30 Opdateret: kl. 18:28
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

KONTAKT OS