13. juni 2021
Stort tillykke til Preben Kønig, der i dag fylder 70 år. Privatfoto
Stort tillykke til Preben Kønig, der i dag fylder 70 år. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård hund med blødt hjerte fylder 70 år i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård hund med blødt hjerte fylder 70 år i dag

Advokat og æresmedlem af HIK, Preben Kønig, fylder 70 år i dag, den 14. juli.

Villabyerne - 14. juli 2020 kl. 09:20

En hård negl som advokat, men blød som smør i privaten. Sådan lyder det fra venner, familie og forretningsforbindelser, når de skal beskrive Preben Kønig.

Hvinende hårde tacklinger førte til hyppige udvisninger i de flere end 300 divisionskampe, Preben Kønig i sin tid spillede for barndomsklubben Hellerup Idræts Klub, HIK.

TV2’s Jes Dorph Petersen var ofte bolddreng ved HIK’s hjemmekampe i 1970’erne, og han fandt Preben Kønigs forsvarsstyrke så skræmmende god, at han fandt plads til ham på det verdenshold, han for år tilbage blev bedt om at stille for Tipsbladet, og han husker stadig hvorfor:

”Det var ikke for vegetarer, når Preben Kønig spillede. Han var ret hård, men konsekvent og effektiv. Og da jeg skulle lave et verdenshold, tænkte jeg, at der skulle en HIK’er på, og da Preben havde gjort et stort indtryk på mig, blev det ham, lige foran Ole Madsen. Han kom på hold med Elkjær, Cruyff, Henning Jensen og Frank Arnesen,” siger han.

Hans spillestil var så benhård, at bestyrelsen i HIK diskuterede, hvorvidt klubben kunne lægge navn til hans stil på banen. Men charmen og et åbenlyst talent gjorde det for svært at undvære ham, og han har nu været medlem af sin barndomsklub i 60 år, hvor han både har været næstformand og formand, og i 2006 blev han udnævnt som æresmedlem.

Preben Kønig er kendt og berygtet som en af advokat­standens fornemste fightere, der ikke går på kompromis, når han forsvarer sine klienters interesser. Han blev cand. jur. i 1977, fik møderet for Højesteret i 1985 og blev partner hos advokat Terkel Lund-Nielsen i 1981.

I dag er han medejer af advokatfirmaet Kønig Advokater i Amaliegade i København, hvor sekretær Vivi Pedersen har været hans loyale og uhyre vigtige samarbejdspartner siden 1977.

Udover proceduren har Preben Kønigs karriere koncentreret sig om erhvervslivets forhold, hvor han repræsenterer og sidder i bestyrelsen for et betydeligt antal store og mellemstore virksomheder. Men klienterne tæller også kommuner, fælleskommunale selskaber, faglige organisationer m.v.

Lige så professionel og benhård, Peben Kønig kan være på den juridiske banehalvdel, lige så blød, imødekommende og generøs er han, når det handler om venner og familie.

Sammen med sin hustru, pensioneret sygehuslæge Anne Kønig, har han en omfattende venskabskreds, der for en stor dels vedkommende strækker sig tilbage til gymnasietiden i 1970’erne.

Preben Kønig beskrives som ham, man frygter som modpart i retten, men også som ham, man helst vil sidde ved siden af til familiefesten, en ”hård hund” med hjertet på rette sted, og han passer på sine venner. Han er den, der står først, når andre skal hjælpes, køres, bringes eller låne noget. Hans to børn Catharina og Christoffer, svigerbørn og ikke mindst to elskede børnebørn har altid nydt godt af hans ubetingede støtte.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

KONTAKT OS