2. december 2020
Skovshoved Gymnastikforening har holdt gang i skovserne i 100 år.
gallery icon

Se billedserie

Skovshoved Gymnastikforening har holdt gang i skovserne i 100 år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnastikforening fylder 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnastikforening fylder 100 år

100 år - så gammel er Skovshoved Gymnastikforening. Foreningen blev nemlig stiftet den 20. oktober 1920

Villabyerne - 26. oktober 2020 kl. 15:39

I 1920 var Skovshoved en havne- og fiskerby. Befolkningen bestod hovedsageligt af fiskere, håndværkere og småhandlende. Det var folk med hårdt fysisk arbejde, så hvem havde brug for gymnastik efter en lang arbejdsdag?

Der var alligevel en gruppe mænd, der tog initiativet og stiftede en gymnastikforening. Foreningen har fungeret på forskellig vis op gennem årene og gør det stadigvæk. Og så endda i bedste velgående. Men der har bestemt også været en stor nedtur .

"I begyndelsen af det 21. århundrede begyndte medlemstallet at falde. Vi mente, det måtte skyldes, at vi var ved at blive umoderne i forhold til de mange fitnesscentre, som skød op over alt. Hvad gør man så? Kaster håndklædet i ringen eller bider tænderne sammen? Vi valgte det sidste. Vi omdelte brochurer i nærområdet, hængte sedler op i sejlklubben og et pizzeria i Skovshoved. Det gav et par nye medlemmer, men var ikke et gennembrud, der battede. Vi sendte opfordringer til praktiserende læger i området om at henvise patienter til gymnastik hos os. Det gav ikke nogen respons. På et tidspunkt var vi 12 medlemmer, og med lidt fravær kunne vi være otte i alt til en gymnastikaften. Vi opfordrede venner og bekendte til at komme med. Det gav lidt, dog ikke nok, men nok til at fortsætte. Lidt efter lidt kom der nye medlemmer. Man tog sine naboer og venner med, og pludselig tog det fart. En spurgte, om han måtte tage sin hustru med, hvilket han så gjorde. Samlet set betyder det, at vi i dag er et blandet hold bestående af 27 medlemmer - seks kvindelige og 21 mandlige," fortæller Jan Haugvik fra Skovshoved Gymnastikforening.

En fåtallig bestyrelse

Skovshoved Gymnastikforening har i mange år haft en bestyrelse, der bestod af én mand, som stort set varetog alle funktionerne. Men på et tidspunkt blev man enige om, at det vist var på tide til en ændring af disse forhold. Så i dag er der fire medlemmer i bestyrelsen.

"Den årlige generalforsamling afholdes i forbindelse med første gymnastiktime og afsluttes med en øl/vand, og de senere år, efter pigerne er kommet med, har en af dem bagt pølsehorn," skriver klubben i pressemeddelelsen.

Ud over gymnastikken har foreningen også en form for socialt samvær. Hvert år før sæsonstart medio september, holder man en udflugt. Afslutningen på sæsonen er en festlig sammenkomst for medlemmerne med deres respektive partnere. Ved juletid er der en konkurrence, hvor præmien er fem vaniljekranse til hver på det vindende hold, doneret af læreren.

Hvis man skulle få lyst til at møde foreningen og dens medlemmer, kan man gøre det på Skovshoved Skole.

Skovshoved Gymnastikforening holder til i pigernes gymnastiksal, mandage fra kl. 18 til 19 i perioden medio september til primo april. jk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

KONTAKT OS