8. maj 2021
Flemming Patulski Nielsen
Foto: Flemming Patulski Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gentoftes volley-damer står for første gang i DM-finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gentoftes volley-damer står for første gang i DM-finale

Med en overbevisende 3-0 sejr i fjerde semifinalekamp mod VK Vestsjælland er damerne klar til DM-finale mod Holte

Villabyerne - 22. marts 2021 kl. 12:00

Det var et stortændt Gentofte-hold, der mødte VK Vestsjælland i Kildeskovshallen i fjerde seminfinalekamp.

arrow Læs også: Gentofte Volleys herrer vinder første semifinalekamp

Gentoftes damer viste overbevisende mentalitet fra start af. Selvom holdet flere gange var bagud, kom de godt igen hver gang.

Sigrid Friis Christiansen varierede som sædvanligt angrebsspillet godt, så vestsjællændernes blokadespil blev udfordret.

Gentofte kom derfor foran fra starten af første sæt og holdt føringen, så sættet endte 25-17.

På kanten og fra bagposition leverede Charlene Manuella Johnsen både effektfulde og intelligente angreb. Også forsvarsarbejdet var i top, hvor der var flot opsamling af vestsjællænderne Clara Windeleffs og Oriana Guerreros stærke angreb. Her tog Nanna Kunde, Mathilde Jeppesen og - naturligvis - libero Isabella Nielsen godt fra.

Andet sæt sluttede med 25-21 til Gentofte-holdet.

Sved på panden

Ikke kun på kanterne viste damerne effektivitet.

Amalie Jørgensen fik vist sit kæmpetalent med flere stenhårde centerangreb. Mens serve-dronningen Louise Thorlund Hansen kom ind, og lige som i de seneste kampe svigtede hun ikke. Syv server blev det til i alt med to esser til følge.

Samtidig kan man ikke lade være med at blive imponeret over Vestsjællands servemaskine Oriana Guerrero. I hele semifinaleserien har hun kun leveret pressede springserver uden en eneste servefejl. Gentofte-holdet fik derfor efter første missede matchbold i tredje sæt ved stillingen 24-19 sved på panden, da Guerrero gik i servefeltet. Hun servede til 24-20 og 24-21.

Så tog Gentoftes cheftræner Coley Pawlikowski time-out. Det var klogt. Guerreros serv blev derefter fornuftigt modtaget, og Gentofte-angrebet kunne modstanderne til sidst ikke få hold på. 25-21 og DM-finalepladsen sikret.

Hjælp fra Nordamerika

Gentoftes Volleys næstformand Robert Mikelsons bemærker, at klubbens satsning for fem år siden på at bringe dameholdet op i nærheden af herrernes niveau er lykkedes.

"Noget skulle vi gøre. Dametrænere på højeste niveau er en mangelvare i Danmark. Så vi valgte at se mod Nordamerika og hente kompetencer på internationalt niveau ind fra Nordamerika. Det var med stor betænkelighed, da omkostningerne er betydelige, men vi jubler over, at vi satsede rigtigt. Startende med to canadiere, hvoraf Chris Cheng for alvor fik løftet holdet op mod toppen af ligaen. Det gav Gentofte-holdet status i dansk volleyball, og den nuværende amerikanske cheftræner Coley Pawlikowski kunne så løfte holdet ind i DM-finaleserien," siger han.

I finalekampene er modstanderen de mangedobbelte danmarksmestre fra Holte. Ka

arrow Gentofte klar til DM-semifinalerne
09. marts 2021 kl. 16:50 Opdateret: kl. 16:11
arrow Stormvejr over Lillebælt: Gentofte Volley tabte pokalfinalen
01. marts 2021 kl. 10:03 Opdateret: kl. 10:06
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS