11. april 2021
For fjerde år i træk kunne Futsal Gentofte lade champagnepropperne springe som danmarksmestre. Foto: Ole Tradsborg
gallery icon

Se billedserie

For fjerde år i træk kunne Futsal Gentofte lade champagnepropperne springe som danmarksmestre. Foto: Ole Tradsborg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Futsal GULDtofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Futsal GULDtofte

En hurtigafviklet finaleserie med to kampe på få dage endte med en sejr og en uafgjort. Det var samtidig en rigelig vinderformel og guldopskrift til Futsal Gentofte, der på imponerende vis tog guldet for fjerde år i træk

Villabyerne - 06. april 2021 kl. 14:59
Af Ole Tradsborg

Futsal Gentofte stod 'vanen tro' på vinderskamlen, da guld- og sølvmedaljerne skulle uddeles i en tilskuertom Gentoftehal søndag aften.

Her blev returkampen spillet mod modstanderne og rivalerne fra København Futsal, der havde været på overarbejde for at booke finalebilletterne. De var selvfølgelig opsat på at stikke en kæp i hjulet på den meget velsmurte Gentofte-maskine, men det fik de slet ikke held til.

Kun til dels i returmødet, men slet ikke i den første finalekamp.

For Futsal Gentofte vandt få dage forinden den første DM-finale på udebane med stensikre 4-0 efter 2-0 ved pausen. Det var et meget koncentreret og opsat Gentofte-hold, der spillede deres vel bedste kamp i denne sæson.

Forberedelserne var som sædvanlig også helt i top, for trænerteamet havde forudset alt, hvad modstanderne ville prøve på, og på banen blev københavnerne lukket ned igen og igen. Lars Bonde scorede for anden kamp i træk på et elegant lob og kort efter gjorde den tidligere Futsal Købehavn-spiller Emil Scott det til 2-0. Herefter blev kampen mere lige, men København havde meget svært ved at komme til chancer. I begyndelsen af anden halvleg forsøgte hjemmeholdet at gå højere op på modstanderne. Det gav et par chancer, men Futsal Gentoftes defensiv fungerede. I stedet for en reducering fik Louis Veis sat det tredje mål ind for Futsal Gentofte efter en perlerække af hurtige afleveringer. Bagud 0-3 forsøgte København at gå i overtal ved at skifte målmanden ud til fordel for en ekstra markspiller. Det hjalp dog ikke stort og efterfølgende valgte Futsal Gentofte også at gå i overtal - mest for at holde på bolden - men ikke desto mindre gav det et par virkelig flotte angreb, og det fjerde mål sat ind af anfører Mads Falck.

Returmøde med sejr i bagagen

Det var derfor en yderst vanskelig opgave København Futsal var på søndag aften, hvor der skulle scores mange gange, hvis der skulle komme bare et snert af spænding i kampen.

Og det kan siges hurtigt, at det aldrig kom, for Futsal Gentofte gentog kunststykket med at komme på 4-0 igen på en blanding af både lidt tilfældige og flotte scoringer.

Kaptajn Falck udstak en tidlig vinderkurs, da han gjorde det til 1-0 efter bare to minutters spil. Målet blev fulgt op af scoringen til 2-0, signeret af Lars Bonde, der i den grad spillede fornemme kvart-, semi- og guldfinalekampe for Futsal Gentofte.

Som en tro kopi af første møde stod det altså 2-0 ved pausen, og mønstret fortsatte, lidt ensidigt, for københavnerne troede ikke rigtigt på det. I hvert fald ikke i første halvleg, hvor deres angreb virkede idéforladte.

De gik dog offensivt til værk i anden halvleg, men det gav omvendt plads for Gentoftes hurtige folk.

Hurtig er Kevin Jørgensen dog ikke, men hans mange gode afleveringer og afslutninger, og ret beset var det en afslutning han fyrede mod mål, men som endte som en knaldhård aflevering til Oscar Merling, der flot fik drejet kuglen ind til 3-0.

Så var det som opgøret gik lidt i tomgang, og forståeligt for begge hold, da opgøret jo for længst havde fundet sin samlede vinder.

Men selv om københavnerne var meget opsatte på at få scoret bare en pind, blev det 4-0 på kampens flotteste Gentofte-scoring. Denne stod Ibrahim Badran nærmest selv for....

Så lignede det en historisk sejr uden scoring af modstanderen, men på helt uhørt vis, og muligvis som følge af guld-kådhed og slækket koncentration, lykkedes det for københavnerne at score hele fire gange på bare tre minutter.

Hvordan de scoringer kunne lade sig gøre, virkede gådefuldt, men trænerbænken kunne jo bare glæde sig over, at alle fire scoringer i første opgør alle var Gentofte-scoringer, hvorimod en lige fordeling havde været lig med et mareridt.

De fire scoringer blev trods alt kun kosmetik, og medaljerne kunne overrækkes. Det blev de af holdenes respektive anførere. København Futsal ved en godt spillende Rasmus Lucht, mens Mads Falck, der modtog særskilt hæder, da han blev hædret som bedste spiller igennem sæsonen, havde tjansen for Gentofte-mandskabet, der vel så småt skal til at overveje navneskift til Futsal Guldtofte.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

KONTAKT OS