15. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Franske it-konsulenter tager ved lære af JAC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Franske it-konsulenter tager ved lære af JAC

Det har skabt enorm opmærksomhed om Job-, Aktivitets- og Kompetencecentret i Gentofte, at stedet i november 2018 blev kåret som Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads. I sidste uge var en delegation fra Frankrig på besøg for at finde ud af, hvad det er, JAC gør så godt

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:09
Villabyerne - 30. april 2019 kl. 11:13
Af Jesper Bjørn Larsen

Det er på ingen måder gået ubemærket hen, at Job, Aktivitets- og Kompetencecentret (JAC) i Gentofte i slutningen af 2018 blev kåret som 'Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads' af konsulent- og analysevirksomheden Great Place To Work.

arrow Læs også: Varm luft eller værdifuld branding? Så meget betaler offentlig virksomhed for at være med i kåring

Faktisk er det nærmest blevet lidt af en 'verdensnyhed'. Der har i hvert fald været enorm interesse fra mange sider for at blive klogere på, hvad der egentlig ligger bag den hæder.

"Vi får blandt andet besøg fra Gældstyrelsen, Københavns Lufthavne og de nordiske formænd fra Socialpædagogerne fra Grønland, Færøerne, Island og Norge. Kåringen har betydet en kæmpe interesse for vores måde at gøre tingene på," smiler Ann-Christina Matzen Andreasen, centerleder på JAC.

Villabyerne møder hende lige inden, hun sammen med to medarbejdere tager imod en fransk delegation fra Mediaveille, et konsulentfirma i digital strategi, og vi spørger hende, hvordan hun har det med de mange nysgerrige gæster, som hun skal finde tid til i kalenderen.

"Det er superfedt. Man skal give mere, end man tager. Jeg håber, vi kan inspirere andre til en flad ledelsesstruktur, der handler om mindre styring, mindre kontrol og mere ansvar til medarbejderne," siger Ann-Christina Matzen Andreasen, der har udgivet bogen 'Ledelse i virkeligheden' sammen med Irmas tidligere topdirektør Alfred Josefsen.

Da den franske delegation af direktører og ledere har sat sig ved rundbordet, og alle har præsenteret sig, går Ann-Christina Matzen Andreasen i gang med sit oplæg:

"På JAC er vi 400 borgere og 100 ansatte. Vi fungerer som en privat virksomhed, der sælger konsulentydelser. Fordi vi er takstfinansieret, får vi kun indtægter for de ydelser, vi sælger. Vores 400 borgere er kunderne, og de skal altid være i centrum for det, vi foretager os."

En af de pointer, Ann-Christina Matzen Andreasen vender tilbage til, er, at "det er hos medarbejderne, at guldet ligger."

"Alt, hvad vi foretager os i ledelsen, handler om at støtte medarbejderne, så de kan skabe en større succes i mødet med borgerne."

Det betyder helt konkret, at det på JAC er de 100 medarbejdere, der selv beslutter strategien. Det er også de 100 medarbejdere, der selv har ansvaret for budgettet. Og det er de 100 medarbejdere, der selv beslutter, hvordan virksomhedens organisationsdiagram skal se ud.

"Jo mere vi kan lede nedefra og op, jo bedre," siger centerlederen og vender sig så mod Ditte Jensen, jobcoach på JAC, for at høre, hvordan hun oplever det:

"I og med, at jeg som medarbejder selv skaber strategien og har ansvar for budgettet, så bliver det min strategi. Noget, som jeg får lyst til at føre ud i livet."

Samme spørgsmål får Trine Theodorsen, socialpædagog på JAC:

"Jeg oplever en stor tillid til mig som medarbejder. Alt er faktisk muligt. Jeg bliver ikke forhørt om, hvad jeg gør, eller hvorfor jeg gør det."

Ann-Christina Matzen Andreasen viser den franske delegation en tegning af en person på vej op ad 'Tillidstrappen'.

"Når man når toppen, har man 100 procent tillid til sine medarbejdere. Hvor ligger I henne på den trappe?, spørger hun, mens franskmændene kigger lidt forvirret rundt.

Efter at have fået svar på, at det i Mediaveille er ledelsen, der udtænker strategien, spørger Ann-Christina Matzen Andreasen med et skælmsk blik i øjnene:

"Hvorfor er det egentlig ikke jeres medarbejdere, der laver strategien?"

"Der er mange forskellige faggrupper i vores virksomhed, og de kan jo ikke nødvendigvis nå til enighed om en fælles strategi," siger en af de franske chefer.

"Hvorfor ikke? På JAC har vi 10 forskellige fagligheder," svarer den danske centerleder. Og tilføjer så:

"Jeg kan godt forstå, hvis I sidder og tænker, hvad laver ledelsen egentlig, hvis det er medarbejderne, der står for det hele. Men ledelsen skal facilitere de rigtige rammer, så vi sammen kan træffe beslutninger om organisationens styring, strategi og fremtid. Der går meget tankevirksomhed i at skabe de rigtige rammer, og det kræver masser af forberedelse."

arrow Ingen over og ingen ved siden af JAC
20. november 2018 kl. 10:02 Opdateret: kl. 01:22
Rejser du til udlandet i år?
 

KONTAKT OS