22. september 2021
"Jeg føler altid, at der er meget livligt i Hellerup," siger Camille Dybkjær om sin bydel i Villabyernes sommerserie. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

"Jeg føler altid, at der er meget livligt i Hellerup," siger Camille Dybkjær om sin bydel i Villabyernes sommerserie. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortæl om din bydel: Flyder champagnen i 2900 Happiness?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortæl om din bydel: Flyder champagnen i 2900 Happiness?

Det er muligt, at folk i Vestjylland tror, at alle folk i Gentofte er ens. Men som vi, der enten bor eller arbejder i Gentofte, udmærket ved, er der himmelvid forskel på Vangede og Skovshoved. Eller på Jægersborg og Klampenborg.

Villabyernes store sommerserie i år handler om alle nuancerne i Gentoftes ni bydele. Vi hælder den sorte og hvide farve i vasken og fylder i stedet paletten med ægte farver. Vi lader forskellige personligheder fra hver bydel fortælle om deres forhold til lige netop deres lokalområde.

Forrige uge begyndte vi serien med Skovshoved, dernæst tog vi til Gentofte, fortsatte mod bydelen Klampenborg, har rundet Dyssegård og besøger nu Hellerup. Rigtig god læselyst.

Villabyerne - 28. juli 2021 kl. 07:57
Af Fortalt til Kathrine Albrechtsen

Susanne Heering, 82 år, balletdanser og balletskoleejer, var gift med Peter Heering, som hun fik fire børn med, i 53 år, bor på Sundvænget i Hellerup.

arrow Læs også: Fortæl om din bydel: - Der mangler nogle af de gamle originaler i Vangede

"Min mand og jeg flyttede herud inde fra byen, efter min mand ikke kunne klare trapperne. Vi fandt det her dejlige hus på Sundvænget i Hellerup. Min ældste søn og svigerinde bor også her på vejen. Jeg havde glædet mig til, at min mand skulle nyde haven, men desværre nåede han ikke at bo her så længe, før han døde. Vi var gift i 53 dejlige år, fik fire børn og har i dag ni børnebørn. Jeg har lige holdt barnedåb for min yngste søns datter her i huset."

Dameklub på vejen

"Min mand og jeg har altid holdt af Gentofte Kommune, hvor vi boede, efter vi blev gift, og inden vi flyttede til Næstved. Her på vejen bor en masse søde naboer, som jeg føler passer på mig. Det er så dejligt at opleve det sammenhold, der er på Sundvænget. Vi har også en dameklub her på vejen, hvor vi mødes 10-12 damer den første mandag i hver måned til en kop kaffe nede på stranden. Så vender vi verdenssituationen, som den i allerhøjeste grad trænger til."

Ballethold på fodboldbanen

"Jeg har danset ballet, siden jeg var lille, og havde i 32 år min egen balletskole i Næstved med 150 elever. Det var først, da min mand blev syg, og vi flyttede til Hellerup, at jeg tog en pause som balletlærer. Da damerne på vejen hørte dette, fik de overtalt mig til at starte et nyt ballethold.

I dag går der 24 damer, hvoraf 12 af dem bor her på vejen. Vi øver i Danske Studenters Roklub ved Svanemøllen med min trofaste pianist. Det er hyggeligt at have sådan en ting sammen, men der bliver ikke snakket, det er hårdt arbejde.

Under corona blev roklubben lukket. Så mødtes vi i stedet for på en fodboldbane nede for enden af vejen, hvor min pianist kom med et transportabelt klaver. Du kan tro, at vi fik stor opmærksomhed fra folk, der kom forbi."

Tager afstand fra snobberi

"Hellerup ligger så smukt med vand og skov, og vi er så heldige her på vejen at have en låge ned til stranden, som tilhører os. Vi har det hele herude. Uanset hvor jeg træder ind, er folk så positive og venlige.

Der er fordomme omkring Hellerup, at folk er snobbede, men det mærker jeg ikke. Og hvis jeg gør, så tager jeg afstand fra det. En af grundene til, at jeg er glad for at komme fra Aalborg."

Christian Ernstved-Rasmussen, 52 år, medejer af rejsebureauet Den Grønne Rejse, gift med Charlotte, sammen har de to piger på hhv. 18 og 20 år.

"Jeg er født og opvokset på Ellemosevej og gik på Dyssegårdsskolen og Øregård Gymnasium. Efter flere år væk fra kommunen, hvor jeg både var i militæret, udsendt med FN i Kroatien, rejste rundt i verden, mødte min kone, og vi fik vores første barn, vendte jeg tilbage til Hellerup.

Vi havde fået tilbudt den helt rigtige lejlighed i en ejendom, der lå ud til Hellerup Strand, og havde Hellerup Havn lige om hjørnet. Vi var slet ikke i tvivl om at flytte herud og bor stadig i den lejlighed i dag. Her er så dejligt, at det er svært at opgive det for noget andet. Også selvom der er dage med så meget ildelugtende tang på stranden, at vi kan gå til Sverige."

Flagskib for sejlsporten

"Jeg sejlede i Hellerup Sejlklub, da jeg var dreng. Nogle af mine forældres venner introducerede mig for sejlsporten, og jeg har været bidt lige siden. Hellerup Havn er ikke dyb, så der er ikke meget show off med store både i forhold til Skovshoved Havn. Hellerup Sejlklub er også lidt af en stolthed for bydelen. Selvom havnen er så lille, er Hellerup Sejlklub virkelig et flagskib for sejlsporten, Paul Elvstrøms gamle klub, der har opfostret - og stadig gør det - mange dygtige sejlere."

2900 Happiness

"Da jeg var dreng, var Hellerup ikke 'fint', og folk tog ikke notits af, at man kom fra Gentofte Kommune, men i dag bliver det meget mere dyrket.

Man bliver sat i bås, når man siger, at man kommer fra Hellerup. Så tror folk, at man tjener en milliard kroner om året, bor i en dyr villa og kører Porsche. Der er en forestilling om, at champagnen flyder her i '2900 Happiness'. Det gør den måske også nogle steder, men ikke alle steder. Så nogle gange kan jeg finde på at sige til folk, at jeg bor i København."

Livlig bydel

"Folk fra Hellerup er meget mere nede på jorden end i nogle af de andre bydele i kommunen. Det skyldes både, at vi bor tættere på København, og at vi har flere etageejendomme. Men på grund af boligmarkedet har taget den retning, skal man i dag være mere end en skolelærer for at bo herude. Og det er ærgerligt, fordi det gør noget ved diversiteten, at der ikke bor folk fra forskellige indkomstgrupper. Det er ikke sundt at bo i en boble.

Når det er sagt, så bor der en masse hyggelige og rare mennesker her i Hellerup. Det oplever man især, når man har hund, hvor man får sludret med andre hundeejere.

Havnen, stranden, molen, tennisbanerne, staudehaven, strøget og uddannelsesinstitutioner er med til at gøre Hellerup til en enormt hyggelig og meget livlig bydel, som også tiltrækker folk udefra. Det skaber en større diversitet i gadebilledet. Heldigvis, så vi ikke bliver et lille lukket samfund."

Camille Dybkjær, 16 år, 2.g. på Øregård Gymnasium, bor med sin mor, far og to brødre i Hellerup

"Jeg har hele mit liv boet i Hellerup med min familie, som består af min mor og far samt en lillebror på otte år og en storebror på 18 år. Jeg gik på Maglegårdsskolen, inden jeg startede på Øregård Gymnasium. Min familie har givet mig en enormt tryg opvækst her i Hellerup, hvor jeg også har haft en stor frihed til i en ung alder at gå alene hjem fra skole eller gå ned på stranden.

Siden jeg var 10 år, har jeg haft min egen pony, som står på Gentofte Rideklub, og som jeg besøger hver dag. Den bruger jeg mange timer hos, og den er med til at give mig stabilitet i min hverdag."

Gang i den

"Jeg føler altid, at der er meget livligt i Hellerup. Jeg bor tæt på Strandvejen, og hvis det er lidt kedeligt derhjemme, så går jeg bare herned. Der er altid fyldt med mennesker. Det, som karakteriserer Hellerup, er parkerne, skoven og havet. Det er nemt at komme væk fra travlheden på Strandvejen. Så går jeg bare ned til vandet for enden af min vej og sidder på nogle sten.

Det er også virkelig fedt, at der er mange spisesteder, så behøves jeg ikke at tage langt væk med mine veninder. Det er nemt at spise en OLI OLI bowl eller tage noget mad med hen i Hellerup Havn. Mine veninder fra andre bydele vil også altid mødes i Hellerup, fordi der er gang i den og god stemning."

Min farverige mormor

"Når jeg tænker på Hellerup på en sommerdag, så går folk ned ad gaden og smiler. Der er tit mange unge mennesker, folk med barnevogne og små børn på legepladser. Generelt er der meget familieliv i Hellerup. Det er en bydel, som virkelig bliver brugt af dem, som bor der. Når man siger, at man kommer fra Hellerup, tænker folk, at man er snobbet, eller folk, der bor der, er snobbet. Men det føler jeg i hvert fald ikke.

Jeg synes, at der er meget diversitet i forhold til, hvordan folk ser ud og klæder sig. Der er mange, der klæder sig pænt på, men min mormor er også med til at karakterisere Hellerup, når hun cykler rundt i sine farverige kjoler og pink lipgloss. Og altid med sin hund Coco. Sådan en type er der også. Og jeg kan sagtens gå ned i nattøj på Strandvejen og købe ind."

arrow Fortæl om din bydel: - I Charlottenlund bor vi i verdens smørhul
06. august 2021 kl. 07:56 Opdateret: kl. 14:22
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS