12. maj 2021
I november 2018 blev der for første gang afholdt drop-in dåb i Gentofte Kommune. Her lagde Helleruplund Kirke rammerne til den nye form for dåb. Arkivfoto: Kathrine Albrechtsen
I november 2018 blev der for første gang afholdt drop-in dåb i Gentofte Kommune. Her lagde Helleruplund Kirke rammerne til den nye form for dåb. Arkivfoto: Kathrine Albrechtsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drop-in dåb vender retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drop-in dåb vender retur

Sidste år blev det aflyst i 11. time på grund af corona, men nu vender drop-in dåb tilbage fredag 7. maj i Gentofte Kirke

Villabyerne - 18. april 2021 kl. 13:46
Af Kathrine Albrechtsen

Sidste gang, der blev afholdt drop-in dåb i Gentofte Kommune, var for 2½ år siden i Helleruplund Kirke.

Sogne- og hospitalspræst i Gentofte Kirke, Dorthe Østergaard Christensen, fortæller, at mange af de nydøbte efterfølgende fortalte begejstret om deres dåb til venner og bekendte.

"Derfor ville vi gerne give mulighed for endnu en drop-in dåb i 2019. Men ni dage før den skulle have fundet sted, blev landet lukket ned på grund af corona," fortæller hun.

Nu er det så igen blevet muligt og forsvarligt at lukke døren op for dåbskandidater i alle aldre. Gentofte Kirke lukker fredag 7. maj op for drop-in dåb. Selvfølgelig med hensyntagen til alle gældende restriktioner, med god udluftning og afspritning, så alle kan føle sig trygge, understreger Dorthe Østergaard Christensen.

"Vi arbejder ud fra de gældende restriktioner, vi kender nu, og det vil sige, at der ikke må opholde sig mere end 35 personer ad gangen i Gentofte Kirke. Det kan dog nå at ændre sig, og derfor vil de præcise forhold blive opdateret på kirkernes hjemmesider i slutningen af april," siger Dorthe Østergaard Christensen.

Sådan foregår det

Drop-in dåben foregår mellem kl. 15-19 fredag 7. maj i Gentofte Kirke. Her mødes man af en præst, som man kort taler med, mens kirkekontoret klarer de formelle sager og udfærdiger en dåbsattest. I kirken vil der være stille musik undervejs. Selve dåben varer mellem 5-10 minutter.

Dåben behøver ikke at kræve en masse planlægning. Det er faktisk muligt at blive døbt og gift i kirken med ret kort varsel, fortæller Dorthe Østergaard Christensen.

"Det kan være intenst og intimt at have bare få venner og familiemedlemmer til stede," siger hun, som understreger, at dåben er ingen eksamen, og en kort samtale med præsten inden er nok.

Men som regel har man tænkt lidt eller meget over, hvorfor man vælger at blive døbt.

"Der er flere grunde til at blive døbt, men den vigtigste for mange er troen på noget større end os. En Gud, der har magten, også selvom vi ikke altid forstår, hvordan han udfolder den," siger Dorte Østergaard Christensen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS