5. april 2020
Gentofte har mange borgere med samfundssind. På få dage har 420 mennesker med enten sundhedsfaglig eller pædagogisk ekspertise meldt sig til kommunens coronaberedskab. Arkivfoto
Gentofte har mange borgere med samfundssind. På få dage har 420 mennesker med enten sundhedsfaglig eller pædagogisk ekspertise meldt sig til kommunens coronaberedskab. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det vælter ind med tilmeldinger til Gentofte Kommunes nødberedskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vælter ind med tilmeldinger til Gentofte Kommunes nødberedskab

Fredag morgen havde 420 borgere tilmeldt sig Gentofte Kommunes coronaberedskab

Opdateret 20. marts 2020 kl. 14:07
Villabyerne - 20. marts 2020 kl. 14:05
Af Jesper Bjørn Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag aften modtog alle Gentoftes borgere et brev fra Gentofte Kommune. Brevet var en appel til alle dem, der enten har en sundhedsfaglig eller pædagogisk ekspertise og ønsker at hjælpe kommunen i den aktuelle trængte situation. En situation, der kun vil blive værre, hvis - eller måske snarere når - kommunens medarbejdere bliver syge.

arrow Læs også: Gentofte Kommune opretter nødberedskab

Nødråbet er i den grad blevet hørt. Fredag morgen havde Gentofte Kommune modtaget 420 tilmeldinger til coronaberedskabet.

"Vi er utrolig glade for, at så mange tilbyder deres hjælp og har mulighed for at træde til, hvis behovet måtte opstå. Det er et stærkt signal til alle borgere, og det betyder samtidig meget for de mange travle medarbejdere i kritiske funktioner på f.eks. plejehjem eller botilbud at mærke denne opbakning. Så på hele kommunens vegne vil jeg gerne takke for, at I er så mange, der har taget aktiv og positiv stilling til vores opfordring. Også tak for den omsorg og støtte i hverdagen, som rigtig mange Gentofte-borgere viser over for hinanden og over for kommunens medarbejdere. Det er meget værdsat," udtaler borgmester Hans Toft (K) til Villabyerne.

Det er f.eks. tandlæger, sygeplejersker, læger, pædagoger, sosu-uddannede, farmaceuter og andre med sundhedsmæssig, social eller pædagogisk erfaring, der har meldt sig under fanerne for at hjælpe.

Cirka halvdelen har erfaring fra sundhedssektoren, mens den anden halvdel af de tilmeldte har erfaringer fra det sociale og pædagogiske område, oplyser Gentofte Kommune..

Coronaberedskabet skyldes, at Gentofte Kommune forbereder sig på en mulig fremtidig situation, hvor flere borgere kan få brug for pleje samtidig med, at flere medarbejdere end normalt vil være sygemeldte.

Man kan læse mere om coronaberedskabet her og melde sig til det nye initiativ på gentofte.dk/coronaberedskab.


KONTAKT OS