23. september 2021
Jeanne Toxværd er medlem af Gentofte Kommunalbestyrelse for Enhedslisten.
Jeanne Toxværd er medlem af Gentofte Kommunalbestyrelse for Enhedslisten.
Foto: Hans Soendergaard;soendegaard.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Gentofte Kommune bør købe DSB-grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Gentofte Kommune bør købe DSB-grunden

Enhedslisten mener, at der skal udvikles en borgerproces, hvor hele området, inklusiv Forstbotanisk Have, nytænkes således, at man bevarer og revitaliserer kulturarven

Opdateret 04. juni 2020 kl. 00:52
Villabyerne - 28. november 2019 kl. 11:30

Med Miljøstyrelsens afgørelse om, at Gentofte Kommune ikke kan få dispensation fra de gældende skovbyggelinjer på DSB-arealet vest for Forstbotanisk Have, og med borgmesterens udtalelse i medierne om, at der ikke skal bygges boliger på grunden, bør kommunalbestyrelsen genoverveje situationen og gøre det, som kommunen så gerne vil: "skabe udvikling SAMMEN med borgerne".

arrow Læs også: DEBAT: Vigtigt med hurtig afklaring af DSB-arealet

Vi har igennem de sidste to år været vidne til en meget uskøn politisk proces omkring DSB-arealet, hvor flertallet i kommunalbestyrelsen har afvist at gå i dialog med borgere, borgergrupper og lokale miljøorganisationer.

Nu har vi chancen for at komme ind på et fælles spor til gavn for Gentoftes borgere. Derfor opfordrer Enhedslisten kommunalbestyrelsen til at gå ind i en dialog med borgerinitiativet, Forstbotanisk Haves Venner, Danmarks Naturfredningsforening med flere om arealets fremtid.

Kommunalbestyrelsen bør støtte ønsket om, at DSB-arealet kvit og frit leveres tilbage til Forstbotanisk Have, så arealet igen kan blive en del af haven. Om nødvendigt bør kommunalbestyrelsen inden udgangen af 2019 udarbejde et købstilbud, så man sikrer sig, at arealet overgår til kommunal ejendom.

Enhedslisten mener, at der skal udvikles en borgerproces, hvor hele området - inklusiv Forstbotanisk Have - nytænkes således, at man bevarer og revitaliserer kulturarven, så den bliver et aktivt og spændende mødested for Gentoftes og Storkøbenhavns borgere.

Vi opfordrer partierne i kommunalbestyrelsen til inden jul at invitere til et første sonderingsmøde på rådhuset, hvor en ny dialog og samarbejdsproces kan begynde. Mødet kan blive det første i en række af møder, der inddrager borgerne mere bredt.

Det er før sket, at kommunen er gået ind og har købt ejendomme og grunde og udlagt det til offentlige formål. Vi havde for eksempel ikke haft Øregaard Museum og Øregårdsparken, hvis ikke det i sin tid blev købt af en fremsynet kommunalbestyrelse.

arrow Borgere: Grusarealet skal tilbage til skoven
05. november 2019 kl. 11:16 Opdateret: kl. 00:54
arrow Miljøstyrelsen siger klart nej til Gentofte Kommunes byggeplaner
31. oktober 2019 kl. 11:42 Opdateret: kl. 00:54
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS