6. maj 2021
Lisbet Dahl kan se tilbage på 55 år på scenen. Foto: Peter Grosen
gallery icon

Se billedserie

Lisbet Dahl kan se tilbage på 55 år på scenen. Foto: Peter Grosen
Foto: PETER GROSEN/Foto: Peter Grosen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks revydronning fylder 75 år: Se hendes farverige liv i billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks revydronning fylder 75 år: Se hendes farverige liv i billeder

Vangede-borger Lisbet Dahl runder på fredag de første tre kvarte af et århundrede, hun har sat sit store aftryk på. I ny bog fyldt med billeder kigger hun tilbage på sit farverige liv

Villabyerne - 09. april 2021 kl. 05:27

9. april fylder skuespillerinde og Danmarks ukronede revydronning, Lisbet Dahl, 75 år. Selv siger hun, at hun er 10 år yngre, for i dag bliver man ikke gammel, bare repareret.

arrow Læs også: Ulf satte foden ned for sidste gang

Hendes liv indeholder en lang række imponerende oplevelser, både når det drejer sig om de 55 år på scenen og det personlige liv.

I bogen 'Livskloge Lisbet - et liv i billeder', der netop er udkommet på Muusmanns Forlag, fortæller Lisbet Dahl via fotos og scrapbøger ærligt og morsomt om sit begivenhedsrige liv til ugebladsjournalisten Marianne Tofte.

Revy var hendes skæbne

Lisbet Dahl debuterede allerede som 3-årig, da hun var med sin mor, revyskuespilleren Toni Biering, på arbejde og ved en fejl trådte ind på scenen. Som 18-årig begyndte hun skuespilleruddannelsen på Aalborg Teater, og et stort dansk publikum har således i 57 år kunnet opleve hende på teatret, i film, på TV og allermest i revyen.

De seneste mange år har hun også været instruktør i Cirkusrevyen, der ifølge hende selv er blevet hendes anden familie.

Imponerende 75 år

"Vi gamle bliver ikke rigtigt gamle," siger Lisbet Dahl på trods af, at hun i sit liv har gennemgået en hjerteoperation, fået høreapparater, nye hofter og har slid- og muskelgigt. Intet af det slår hende dog ud. Hun er den samme rapkæftede kvinde som altid. Hende, der altid har gjort, hvad der passede hende.

Privat har Lisbet fået fem børn - tre døtre og to sønner - med fem forskellige fædre, og kærligheden er kommet og gået. Alt imens hun har været omgivet af store danske navne gennem hele sit liv, lige fra Dirch Passer til nære venner som Claus Ryskjær og Ulf Pilgaard.

Lisbet Dahl er ikke bare et af de helt store navne i dansk underholdning. Hun er Danmarks ukronede revydronning og høster stor anerkendelse både som skuespiller og instruktør. Gennem sine mange år i branchen har hun modtaget megen hæder, store priser og ikke mindst ordenen som ridder af Dannebrog.

I 2008 modtog hun Gentofte Kommunes Kulturpris.

Med åndeligt afsæt

Med alle disse oplevelser i bagagen kan man i den grad snakke om en livsklog Lisbet. Hun er en stærk kvinde, der altid siger sin mening, elsker dyr og kan lide at bruge penge.

Men hun har hjælpende ånder, for hun tror på skæbnen, astrologi og reinkarnation. Skuespilleren anvender astrologien som guide til både store og små beslutninger, og hun er efter sigende selv synsk og healer.

Livskloge Lisbet - et liv i billeder', 217 sider, udkom 7. april på Muusmanns Forlag. jbl

arrow Ulf Pilgaard åbnede porten til Bakken
30. marts 2021 kl. 13:22 Opdateret: kl. 12:06
arrow Ulf og de andre er klar til 2021
19. november 2020 kl. 06:05 Opdateret: kl. 16:12
arrow 80 år: Ulf Pilgaard savner revyen
15. november 2020 kl. 07:21 Opdateret: kl. 11:38
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS