15. april 2021
Billedtekst Billedtekst
Billedtekst Billedtekst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Trafiksikkerhed og busdrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Trafiksikkerhed og busdrift
Villabyerne - 20. november 2020 kl. 15:59
Af Helle Eickhoff Blom Vilhelmshåbsvej 10 DK-2920 Charlottenlund
arrow Læs også: DEBAT: Busdrift som i Udkantsdanmark

DEBAT Det var glædeligt at læse det store indlæg om trafiksikkerheden i kommunen i Villabyerne 11 november 2020.

Her udtaler formanden for teknik - og miljøudvalget, Karen Riis Kjølbye, at hun hæfter sig ved det faldene antal af ulykker i kommunen. Men det bliver også påpeget, at vi er en kommune med en tætbebygget geografi og meget trafik (af biler). Derfor undrer det mig, at busserne 171 og 172 kun kører rundt på deres ruter en gang i timen. Det er sådan busserne kører ude på landet, hvor der er tyndtbefolket.

Men her er vi i et tætbebygget byområde og så kører bussen en gang i timen. Og det uden passagerer . Jeg går hver dag bl.a. på jægersborg Allé og ser aldrig mere end en enkelt passager i de nævnte busser, hvis den ikke er helt tom. Lad os få 169 og 179 tilbage i deres gamle ruter - der var passagerer med og ventetiden var kort på bussen.

Karen Riis Kjølbye udtaler også, at "vi er nødt til at løse trængselsproblematikken ved at vælge andre transportformer", ja hvad med netop bus 169 og 179 som bl.a. kørte gennem de store handelsstrøg som Jægersborg Allé og Gentoftegade. Så kunne man lade bilen stå derhjemme.

"Vi skal være bedre til at benytte os af grønne alternativer som cykel, offentlig transport eller delebilsordninger" udtaler Karen Riis Kjølbye videre i artiklen. Helt rigtigt - der er mange der gerne vil cykle noget mere, men manglende cykelsti og afmærkning gør, at det ikke er en god oplevelse at cykle på Jægersborg Allé omkring kl 0800 om morgenen eller sen eftermiddag. Det samme er gældende for Gentoftegade.

Hvordan gik det egentlig med evalueringen af den omlagte busdrift? Det er i alt fald hovedrystende at se de to busser 171 og 172 køre tomme rundt i kommunen.

Lad os få 169 og 179 tilbage. Og så burde der indsættes mindre busser måske eldrevne i kommunen.

arrow Evaluering af busomlægninger må vente
27. september 2020 kl. 11:35 Opdateret: kl. 12:17
arrow DEBAT: Da Callisensvej blev malet gul af busser
21. april 2020 kl. 18:48 Opdateret: kl. 14:53
arrow DEBAT: Giv os flere busser i Gentoftegade
05. februar 2020 kl. 13:57 Opdateret: kl. 10:39
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

KONTAKT OS