8. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Trafikpropper breder sig som svamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Trafikpropper breder sig som svamp

Holger Scheibel fra Høegsmindevej i Gentofte har observeret trængselsproblemer i kommunen og revser dovne borgere i biler, der propper vejene til

Villabyerne - 24. januar 2020 kl. 15:00
Af Holger Scheibel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På kommunegrænsen mellem Gentofte og Lyngby, nærmere betegnet Smakkegårdsvej/Jægersborgvej med tilhørende broer hen over to motorveje, kan tålmodige og mindre tålmodige trafikanter på visse tidspunkter af døgnet iagttage, at længere og længere bilkøer bliver stemmet op.

Trængsel og trafiklys

Årsagerne hertil er flere, men de vigtigste tre er:

(1) Den årligt stigende trafikmængde:

Den kan der først gøres noget ved, når følgerne af en klimahandlingsplan lægger begrænsninger på, hvor få personer der må være i hver bil, eller at bilisterne pålægges andre nødvendige rationeringer, for eksempel en øgning af antallet af klimavenlige køretøjer på bekostning af de gammeldags - større og større.

(2) Den ufatteligt dårlige anbringelse og indretning af trafiklysene mellem Jægersborg Allé og den nye vej vest for og parallelt med Nærum-banen. Og nej: løsningen er ikke en udvidelse af hverken dette vejstykke eller de tilhørende motorveje!

(3) Den beskrevne tilstand er naturligvis bare et symptom på en alvorlig samfundssygdom:

Dovenskab

Når enhver familie med respekt for sig selv føler sig nødt til at købe to biler, for at logistikken morgen og eftermiddag kan hænge sammen, og når enhver håndværkersvend skal have sin egen bredsporede og ugennemsigtige arbejdsvogn at trille rundt i, skal det ende som nu:

Vi kvæles langsomt i behagelighedens og dovenskabens meget tiltalende fælde.


KONTAKT OS